Ocena kierowcy - Toyota RAV4 II

Rok produkcji 2002
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Toyota RAV4 II 2.0 16V D-4D 116KM 85kW 2002-2006 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
zużycie paliwa przeciętnie, ceny przeglądów/napraw bardzo drogie np.wymiana tarczy sprzęgłowej, docisku i łożyska to koszt ok.10.tys. zł. ŚREDNIO DLA TEGO SAMOCHODU CO 40-50 tys.km. w warunkach szosowych/miejskich.
TOTALNA PORAŻKA !!! NIE KUPUJCIE TEGO AUTA !!!! TO PRZEREKLAMOWANE G.....O !!!! Po przejechaniu ponad 40 tys.km. tarcza sprzęgłowa, docisk i łożysko do wymiany. Jazda delikatna szosowa w cyklu miejskim. Koszt naprawy w serwisie fabrycznym 10.774,47zł. Po wielkich pisemnych bojach z Toyotą Motor Polska (gwaranja Toyota daje na 100 tys. km.)zapłaciłem 9.435,35 zł. 2%rabatu udzielił mi salon samochodowy w którym ten samochód kupiłem i serwisowałem. Obecnie na liczniku jest ok.110 tys. km. i WZMOCNIONA tarcza sprzęgłowa i docisk ZNOWU DO WYMIANY !!! Mój staż: Fiat 126p przejechanych ponad 80 tys.km. Fiat 125p podobnie 80 tys. km. Nissan Sunny ok.200 tys.km. Honda Civic ponad 100 tys.km. Opel Vectra prawie 150 tys. km. 18 lat podróży z przyczepą kempingową po całej Europie również w Alpach w żadnym z tych aut nie wymieniałem sprzęgła. Podsumowując układ przeniesienia napędu w Toyocie Rav 4 to TOTALNY TOYOTOWY BUBEL TODAY, TOMMOROW itd.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V D-4D 116KM 85kW [l/100km]

7,1