Ocena kierowcy - Toyota RAV4 II

Krzysiek, 19 lat temu
Silnik 2.0 i 16V 150KM 110kW
Rok produkcji 2001
Toyota RAV4 II 2.0 i 16V 150KM 110kW 2000-2005 - Oceń swoje auto
Jakbym mial kupowac drugi raz - bez wahania. Samochod ten to niemalże ideał na Polske. Nie za duży - nie za mały.Prowadzi sie ja osobówka, siedzi się wysoko, jest ładny... Ale najbardziej można go docenić zimą. Napęd na 4 koła i dość wysoki prześwit gdy nawali śnigu - rewelacja. Polecam ten samochód z czystym sumieniem.
przy wysokich obrotach robi sie troszke głośno, ale ogólnie super.
precyzyjna, chociaz brakuje 6 :)
zawieszenie ma lepsze niz niejedno GTI. W swojej klasie - bezkonkurencyjny.
jest super. siedzi sie wysoko i wszystko widac (szczegolnie wygodne na trasie).
oglnie jest poprawnie, chociaz przycisk "auto" do sterowania szyba od strony kierowcy jest nieco denerwujacy...
tutaj nie mozna sie do niczego przyczepic. zima kilka minut od zapalenia w samochodzie jest juz cieplo
ravk´a to raczej nieduzy samochodzik, ale jak na ta wielkosc miejsca jest naprawde sporo. z tylu bardzo wygodnie (moja opinia) chociaz niektorzy narzekaja ze trzesie.
przy 150 robi sie glosnawo... ale ogolnie jest ok
no coz. naped na 4 kola (w prawdzie tyl sie dolacza), 150 KM - troche popic musi, ale nie jest tragicznie.
Jest dosyc drogi, ale jezeli spojrzec na ceny innych producentow za to co oferuja, to ravka wypada bardzo dobrze. Zastrzezenia moga miec niktorzy co do wnetrze - ze za ta kase powinno byc lepiej, itp. Ja jednak wieksza uwage przywiazuje do funkcjonalnosci i mozliwosci niz do wodotryskow, stad ta ocena.
tutaj to juz ten samochodzik (odpukac) wymiata. po prostu dbac, tankowac dobre paliwo i smigac.
absolutnie nic. ideał.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 150KM 110kW [l/100km]