nie do końca pewnie na mokrej i śliskiej nawierzchni mimo nowych opon. Na oponach tzw całorocznych na śniegu jest naprawdę wesoło :) ślizga sie na wszystkie strony. Na zimówki poki co mnie nie stać..
duże lusterka, auto trzydrzwiowe więc z widocznością przy cofaniu nie mam problemów
ogrzewanie super, klimatyzacja również, jedynie przy włączonym wewnetrznym obiegu wentylacji dośc szybko parują szyby przy pogodzie jesienno - zimowej
auto trzydrzwiowe w zasadzie jest przeznaczone tylko dla kierowcy i pasażera, ale można na upartego jechać w 4 osoby :) te 2 z tyłu maja miejsce na nogi, ale siedza na tzw \"rycerza\" ze względu na brak mozliwości regulowania oparcia tylnej kanapy. Bagaznik malutki, ale zakupy się mieszczą, na wycieczkę pojechać mozna, nawet snowboard wchodzi :) Do tego wyciągane tylne fotele pozwalają przwieźć np spory fotel. Jak dla mnie taka przestrzeń jest wystarczająca.
powyżej 100 km jest dośc głośńo
w mieście 8-10 l, na trasie 7l - na odcinku 500 km, autostradą + zwykłymi drogami, bak 54 litry więc +, ceny napraw i przeglądów są ok pod warunkiem, że nie robię ich w serwisie toyoty.
oceniam dobrze, ale aktualnie na nowe z salonu bym się nie odważyła, znajomi kupili i caly czas stoi w serwisie
po roku uzytkowania do wymiany był pasek rozrządu (120 zł), wyczyszczenie klocków hamulcowych i przeszlifowanie tarcz (60 zł), wyważenie kół po porzednim właścicielu (60 zł) , czyszczenie i nabicie klimatyzacji 100 zł.
nic nie wskazuje na to, że coś mogłoby się zepsuć :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 VVTi 125KM 92kW