Troszkę brakuje mocy. 132KM/1700kg sprawia, że górki widać z daleka; nie jest to jednak uciążliwe - kwestia wyczucia auta;
Wsteczny bieg trzeba się nauczyć włączać - tu jest bardzo podobnie jak w moim poprzednim aucie - seicento; czasami bywa to irytujące; poza tym działa precyzyjnie.
Auto doskonale się prowadzi; nisko umieszczony środek ciężkości sprawia, że w ciasne zakręty wchodzi się bez obaw; dzięki centralnie umieszczonemu silnikowi (pod podłogą) tylni napęd nie sprawia problemów nawet kierowcom o niewielkim doświadczeniu; gabaryty nadwozia sprawiają jednak, że boczne podmuchy silnego wiatru są wyraźnie odczuwalne;
Kierowca siedzi bardzo wysoko, ogromna powierzchnia przeszkleń w każdą stronę z wyjątkiem podłogi ;) duże lusterka; m.in. dzięki temu widoczność jest doskonała i manewrowanie nawet na ciasnym parkingu to nie kłopot;
Wszystko w zasięgu ręki; wystarczająca ilość schowków, a ten po stronie pasażera ma wielkość przepastnej studni (tylko w wersji bez poduszki pasażera);
Zimą wnętrze auta rozgrzewa się ponadprzeciętnie szybko, cyrkulacja powietrza jest bardzo dobra; ze względu na ogromne powierzchnie przeszkleń duże upały bywają uciążliwe - problem całkowicie rozwiązuje profesjonalne przyciemnienie szyb; wentylacja? Bez zastrzeżeń; przy bardzo dużych upałach pasażerowie ostatniego rzędu doceniliby drugą strefę klimatyzacji (była dostępna wersja z takim wyposażeniem, ale to rzadkożć)
Ponadprzeciętnie, nawet jak na swoją klasę; Chrysler Voyager pod tym względem odpada w przedbiegach
Silnik jest słyszalny, nie ma co ukrywać; w kokpicie powyżej 100km/h jest stosunkowo głośno, ale da się przeżyć
Średnie zużycie paliwa (2WD, manual) wynosi ok. 11 l/100km; to chyba nieźle? Nie miałem poważnych awarii, ale doświadczenia znajomych nie wskazują na ponadprzeciętnie wysokie koszty
Znalezienie zadbanego egzemplarza podobno graniczy z cudem, ale mi się udało; polecam zakup od pasjonata, nie od hadlarza (choć pasjonaci się z tym autem nieczęsto rozstają); za niską cenę jest superkomfortowe auto; do tego cecha nie do przecenienia - jest niebanalne, potrafi wzbudzić zainteresowanie i podziw (na ostatnim badaniu technicznym właściciel warsztatu zawołał uczniów, żeby obejrzeli rozwiązania techniczne - nieczęsto się takie widuje)
Żadnych irytujących zdarzeń; część użytkowników wymienia tu przepalające się oświetlenie tablicy rozdzielczej, ale ja zaglądałem tam tylko raz - po zakupie auta; od tego czasu spokój.
Jedna z najczęściej występujących usterek - wydmuchana uszczelka pod głowicą lub pęknięcie głowicy; wszystkie znane mi przypadki tej usterki wystąpiły jednak w parze z zamontowaną instalacją LPG (być może wynikało to z niewłaściwej jej eksploatacji)