bardzo mily rodzinny wielozadaniowy samochod wewnatrz troche brakuje polotu w designie ale coz... japonczyk... czyli niezawodnosc zamiast designu
bez emocji... trudno ten samochoc pokochac ale mozna dlugo i bez problemow jezdzic
mimo ze na oko malo mocy silnik ma duzy moment, turbina wlacza sie okolo 1200 rpm, w ruchu miejskim przyspieszenie wystarczajace, silnik cichy odpala bez problemow
krotka jedynka i "brakuje" piatki u gory przydalaby sie szostka ale to w sumie charakterystyka wiekszosci diesli szczegolnie w wiekszych samochodach
jak to w toyocie :)
jedyny minusik to kiepska widocznosc przez lusterko wsteczne ale to norma przy takiej konstrukcji i gabarytach auta
bardzo brakuje schowka miedzy przednimi fotelami i podlokietnika
mam wersje 7 osobowa w drugim rzedzie jest kanapa ktora mozna przesuwac co jest bardzo wygodne
klada sie oparcia kanapy i ostatniego rzedu i juz sie robi duzo miejsca na bagaz
bardzo latwy demontaz ostatniego rzedu siedzen co daje pokazny bagaznik
mam wersje bez tylnego termowentalora i troche go brakuje bo na cale trzy rzedy siedxen musza wystarczyc tylko przednie nawiewy
siedzenia na pierwszy rzut oka jakies male... pierwsze wrazenie po zajeciu miejsca tez nie najlepsze ale po dluzszej jezdzie okazuja sie bardzo w porzadku nie brakuje mi miejsca mimo 190 cm wzrostu
drugi rzad /kanapa/ po odsunieciu max do tylu daje mnostwo miejsca
przy siedmiu osobach trzeba troche pchnac ja do przodu
dwa miejsca z tylu bez rewelacju ale dla nastolatkow ciagle super wygodne
zeby miec pojecie posiedzialem sobie tam i dalem rade mimo 190 cm wzrostu /choc szorowalem resztkami owlosienia na glowie o podsufitke/
niestety silnik slychac szczegolnie przy wyzszych obrotach ale coz to traktor...
nie umiem jezdzic z zachowaniem maksymalnie umiarkowanej dynamiki /he he he co za cudne okreslenie/ tak wiec spalanie 8 przy jezdzie na trasie wpisalem bo formularz tego wymaga a sadze ze jest realne w przypadku maksymalnie umiarkowanej dynamiki /hiehehehe/
przegladow nie wykonuje w aso ale czasem warto tam sprawdzic ceny czesci bo okazuje sie konkurencyjne
wybralem po dlugim namysle nad autami typu MPV i van
niezawodna
j.w.