Ocena kierowcy - Toyota Land Cruiser VI MPV

Ntomek1, 12 lat temu
Silnik 3.0 D-4D 173KM 127kW
Rok produkcji 2010
Toyota Land Cruiser VI MPV 3.0 D-4D 173KM 127kW 2010-2013 - Oceń swoje auto
Inne : Jakość super.Luksusowa limuzyna w nadwoziu terenówki z napędem 4x4.
Auto bardzo solidnie wykonane. Nie zauważyłem żadnych usterek.
Trochę zbyt mała moc do jazdy na trasie. Rozpędza się trochę wolno, ale w końcu to terenówka.Diesel trochę głośny.Poza tym nie ma do czego się przyczepić.Doskonale spisuje się w terenie. Na śniegu, w błocie autko spisuje się wyśmienicie.Moc silnika wystarczająca. Duża przyjemność z jazdy.
Działa płynnie, nie szarpie.Nie miałem żadnych kłopotów. Znacznie lepsza niż w mojej poprzedniej CRV-ce. Dobrze przenosi moc na koła.
Komfort jak w limuzynie wysokiej klasy. Zawieszenie można przełączyć na różne tryby jazdy. Bardzo fajnie zachowuje się na naszych dziurawych drogach.Nie ma żadnych stuków ani luzów.
Mój model posiada trzy kamery poprawiające widoczność przy parkowaniu: prawa strona, przód i tył po wrzuceniu wstecznego. Bez tego widoczność też jest super. Z uwagi na gabaryty nadwozia, podczas parkowania korzystam z prawej kamery ( dojazd do krawężnika ), przedniej i tylnej podczas parkowania równoległego- można dojechać na centymetry.Siedzi się wysoko i widzi daleko. Super.
Przełączniki obsługi poszczególnych funkcji auta są trochę chaotycznie rozmieszczone. Podstawowe funkcje są jednak łatwo dostępne i czytelne.
Super klimatyzacja dwustrefowa. Bardzo wydajna. Nie parują szyby. W upały szybko schładza wnętrze.
Potężne wnętrze zapewnia przestrzeń zarówno z tyłu jak i z przodu dla pięciu dorosłych. Moje auto ma 5 miejsc i duuuuży bagażnik.Coś jak Renault Espace.Łatwo składane tylne siedzenia powiększają przestrzeń bagażową.
Po za silnikiem przy przyspieszaniu nie słychać hałasów z zewnątrz.Fajny system nagłośnienia, daje dużą przyjemność słuchania muzyki w czasie jazdy. Nawet jadąc 180 km/h po autostradzie w środku można spokojnie rozmawiać bez podnoszenia głosu.
Jak na tak duże auto apetyt na paliwo ma umiarkowany.W moim przypadku spala 10,5-11 l/100 km.Przeważnie po mieście.Jeżdżę w miarę dynamicznie.Jak ktoś ma ciężką nogę to osiągnie nawet 13 l/100 km. Serwis trochę drogi. Ale jak kupujesz auto za 300 k to nie ma co oczekiwać cen jak u pana Staśka.
Przed kupnem oglądałem Volwo XC 90-auto super jednak mały bagażnik, Mitsubishi Pajero- beznadziejne wykończenie.Z uwagi na opinie nie zdecydowałem się na Cherokee. Nie żałuję zakupu Landka.Fajne wysokie auto.Dobre na drodze, lepsze w terenie.Potwór, który z łatwością wyciąga nie tylko siebie ale i innych z błota, śniegu.Sprawia wrażenie auta bardzo bezpiecznego.Komfortowe wnętrze.Za te pieniądze otrzymałem fajny samochód.Po zakupie Landka kupiłem jeszcze małego Aurisa, również super samochodzik.

On - zużycie paliwa dla silnika 3.0 D-4D 173KM 127kW [l/100km]

10,5