Ocena kierowcy - Toyota Land Cruiser IV

cegla1956, 18 lat temu
Silnik 3.0 D-4D 163KM 120kW
Rok produkcji 2004
Toyota Land Cruiser IV 3.0 D-4D 163KM 120kW 2002-2006 - Oceń swoje auto
kupie jeszcze raz moze byc nowy model w ciemno
silnik bezproblemowy nawet dosc cichy przy wiekszych predkosciach nawet nie slychac ze to diesel praca w terenie bardzo spokojna duzy moment silnik byl tuningowany przez toyote co pozwala dosc zwawo poruszac sie po asfalcie nie bylo zadnych problemow podkreslam niezawodnosc uzywam olej mobil turbo diesel
swietnie daje sobie rade w terenie lepiej prawdopodobnie niz reczna na szosie zmienia bardzo sprawnie biegi plynnie skrzynia 4 biegowa pewnie 5 biegowa jest bardziej aksamitna generalnie pelna kultura
uklad zawieszenia pneumatycznego zdal egzamin ewidentnie poprawia komfort jazdy na polskich drogach nic nie stuka i puka dobrze sie uklada w szybkich zakretach ale bez brawury w terenie pozwala duzo dobry kontakt kol z gruntem powoli ale prawie wszedzie dojedzie raz tylko zima w duzym sniegu i lodzie zawisla na podwoziu trzeba bylo odkopac ale to nie helikopter
ja osobiscie nie mam zadnych zastrzezen
przelaczniki ogrzewania lusterek prawie pod kierownica trzeba gmerac i szukac przydalaby sie fotokomorka do oswietlenia deski lusterko samo sciemniajace tez by sie przydalo srebrne okladziny ozdobne na desce czasami przeszkadzaja w sloncu komputer duzo klikania brak konsekwencji w kolorystyce podswietlania deski albo zielono albo niebiesko
troche niedogrzewa z tylu rosi tylne szyby boczne czasami smierdzi specjalny guzik do podgrzewania to atrapa zwiekszajaca tylko obroty rano zimno ale dosc szybko grzeja fotele mozna przezyc
kierowca ok drugi rzad slabo zawsze cos nie tak dobre dla psa w moim przpadku yorka trzeci rzad foteli to nieporozumienie nadaje sie tylko na smietnik wyludzone pieniadze leza na strychu
generalnie dzwieki zawieszenia i kol bez zastrzezen karoseria deska nic nie trzeszczy i nie skrzypi silnik dosc cichy ale mozna bylo dowalic wiecej jakis mat wygluszajacych wtedy bylo by swietnie
paliwo bardzo ekonomiczny przeglady zaczeste i troche naciagaja na roboczogodzinach jedna z pozycji przegladu zawsze mnie smieszy uzupelnienie plynu w spryskiwaczu 5 l a ja zawsze mam ten plyn pod korek bo lubie go miec taka mania .dlatego mysle ze duzo czynnosci serwisowych jest naciagana i zaczesta no ale gwarancja
moze i drogo ale dla mnie warto mam zaufanie i pewnosc tego sie trzymam
troche rysuja sie srebrne uslicznienia deski rozdzielczej malo czule radio mogli dziady dac plastikowe wklady do kol tylnych i cos przy przednich kolach bo auto ochlapuje sobie przednia szybe w kaluzy co jest niebezpieczne mamy jeszcze rav 4 i ta rozpryskuje wode na boki i jest ok
dobre solidne auto usterki ZERO

On - zużycie paliwa dla silnika 3.0 D-4D 163KM 120kW [l/100km]