Przeniesienie napędu
: Własności trakcyjne świetne, ale oczywiście nie na standardowych kołach i ogumieniu.
: Jak serwis wsadzi tam paluszki.
Dobrze jak na pickupa. Ogólnie trochę głośny, w porównaniu z osobówkami (nawet znacznie starszymi dieslami) trudniej uruchamia się.
ABS - tragedia! Gdy samochód nieobciążony to bardzo wydłuża drogę hamowania. Niefortunnie usytułowane złącze elektryczne przy haku holowniczym - notorycznie wygina mi się gdy tyłem zaczepiam o ziemię.
Do przodu bardzo dobra (bo wysoko siedzi się)ale do tyłu kiepska (szczególnie z zabudowaną paką). Lusterka wsteczne powinny być wyższe (nawet Combo ma wyższe). Mocowanie lusterek jest luźne i przy skrobaniu z lodu trzeba na nowo ustawiać a przy braku \"elektryko\" to kłopot codziennie rano. Zabudowana paka odbija światła samochodów z przeciwka w lusterku wewnętrznym.
W starszych osobówkach i dostawczakach siedziałem w wygodniejszych fotelach. Podświetlanie stacyjki (święcący krążek za 5zł) tylko w droższych wersjach - to chyba przesada! Tak jak brak opóźnienia w gaśnięciu światełka wewnętrznego po zamknięciu drzwi.
Odraszanie szyb - tragedia! Bardzo długo czeka się na wystarczająco ciepły podmuch. Wentylacja głośna.
Klima - w porządku.
Nie narzekam i pasażerowie również.
Jak na pickupa to może i wystarczająco ale w porównaniu z osobowymi i dostawczymi do 3,5t to głośno.
Zużycie paliwa niskie jak na taki samochód. (
Trochę popsuł serwis jak dokładał nadbudówkę: światło wewnętrzne na pace to pojawiało sie to znikało, alarm psuł się, Niefortunnie usytułowane złącze elektryczne przy haku holowniczym - notorycznie wygina mi się gdy tyłem zaczepiam o ziemię.
Problem ze zbieżnością. Innych na razie nie było ale to jeszcze młode auto.
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 D-4D 120KM 88kW