3,5litra hybryda = 280KM, super auto - waga 2,2 tony średnie zużycie paliwa 9 litrów, napęd na 4 koła, przyspieszenie do setki 7 sekund, rewelacyjne przyspieszenie z każdej prędkości, bardzo komfortowy, ale przez to trochę "pływa"
bezobsługowe, pancerne dzieło sztuki
nawet nie wiesz że coś takiego jest - jak w elektrycznym przód/tył
byłoby doskonale gdyby przy większej prędkości lepiej trzymał kierunek, ale to pewnie efekt postawienia na komfort
no właśnie, auto płynie, i ma świetnie wyciszone zawieszenie
auto przemyślane w każdym miejscu, wszystko masz pod ręką, świetna widoczność dookoła, lubię się czepiać, ale tutaj jest ciężko coś znaleźć
nawet o tym nie myślisz, czyli działa tak jak powinna
z przodu nie można już lepiej, z tyłu jest prawie jak w dużych amerykańskich vanach, siedzi się relatywnie nisko jak na suva, ale płaskaczy widzisz z góry
od strony silnika i kół świetnie przy każdej prędkości, od strony powietrza to powyżej 140 kształty robią swoje i zaczyna być je (powietrze) słychać, ale ciągle lepiej niż w przeciętnych autach klasy średniej
w swojej klasie pierwsze miejsce (zużycie paliwa poniżej 10 litrów, zero usterek, brak kosztownych akcesoriów, np. turbo, dwumasa, rozrząd, itd.) ale ponieważ jest jeszcze prius to nie jest doskonale, po mieście można spokojnie zmieścić się w 9 litrach, na trasie przy spokojnej jeździe również, przy jeździe na emeryta nawet koło 7 litrów, ale na na autostradzie żeby zmieścić się w 10 lepiej nie przekraczać 120-130, przy jeździe na maksa myślę że da się zrobić 15 litrów
auto ciężko kupić w dobrej cenie, bo jest ich mało na rynku, to jedyna prawdziwa hybryda 7 osobowa, ja na swoją "polowałem" pół roku
to moja druga toyota i zaczynam wierzyć że się po prostu nie psują, w autach tych nie ma francuskiej finezji, ale brak improwizacji powoduje, że to co jest zamontowane było tysiąc razy sprawdzone i dlatego się nie psuje,
dokładnie tak jak wyżej
- zużycie paliwa dla silnika 3.3 Hybrid V6 24V 212KM 156kW