Ogólnie auto przeciętne. Moja Toyota niby ma 132 konie, a rozpędza się gorzej niż stary Passat b5 101 koni. Spalanie dosyć wysokie jak na tak słabe auto. Ciągle czuć niedosyt. Nie radzę wjeżdżać na kostkę, mam wtedy wrażenie że coś się zaraz rozleci. Ogólnie jest wrażenie takiego papierowego auta, że jest zbyt "lekki" i mało wytrzymały. Może to tylko wrażenie, zobaczymy za 70tys. km :-)
Bardzo słabe przyspieszenie. Jak na 132 KM czuć spory niedosyt. Przydałoby się ze 20 KM więcej. Przy wyprzedzaniu trzeba mocno redukować. Jako takie przyspieszenie czuć dopiero przy 3500. obrotach.
Tutaj raczej nie mam zastrzeżeń. Czasami na postoju ciężko wrzucić jedynkę. Z tego co widzę po opiniach to nie tylko w mojej Corolli ten problem występuje.
Czuć każdą nierówność w zawieszeniu. Nie radzę wjeżdżać na kostkę - wtedy to już w ogóle ma się wrażenie że auto "zatrzęsie" się na śmierć ... ;-)
Widoczność bardzo dobra. Nie ma żadnych martwych punktów. Opcja z kamerą cofania - super, polecam.
Bardzo dobra automatyczna klima. W zimie suszy w mgnieniu oka. W lecie wszystko fajnie chłodzi. Nie można się do niczego przyczepić.
Bardzo dużo miejsca w środku, zarówno z przodu jak i na tylnich siedzeniach.
Jeśli chodzi o dźwięki z zewnątrz to dobrze wszystko wyciszone. Silnik pracuje cicho.
Jak na tak zamulone auto, spalanie dosyć wysokie. Spodziewałem się niższego.
Cena niska to i jakiejś niesamowitej jakości nie ma co się spodziewać. Po prostu przeciętne auto, raczej niczym się nie wyróżnia.
Brak danych. Auto ma dopiero rok, więc jak by miało coś "paść" to bym był zszokowany ;-)
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 Valvematic 132KM 97kW