Oszustwo? od lat jeżdżę (prywatnie) przede wszystkim Toyotami, jeździłem różnymi markami służbowo i prywatnie i z innymi były mniejsze bądź większe problemy - Corolki nigdy mnie nie zawodziły, łącznie nawet z drobiazgami - to też nie szwankowało, a szwankujące drobiazgi również potrafią doprowadzić do szału więc następna miała być Toyota ale ... ale obecnie Toyota to już nie japończyk (kraj produkcji/składania: Anglia, Turcja inne) wiec zacząłem się zastanawiać, a tu jeszcze to !od wakacji obserwuję ceny Toyoty, ale znając rzeczywistość stwierdziłem, że poczekam do wyprzedaży rocznikowej bo chcę nowy samochód (nie używany i z gwarancją) ale nie zależy mi na roczniku w dowodzie - samochód dla mnie a nie na handel już czy za rok, dwa). W grę wchodzi Corolla (obszerne wnętrze, urosło - większe od tej którą mam) Avensis albo Verso - auto rodzinne, nie śpieszy mi się więc tak sobie obserwuję od marca 2014 i czekam na promocję :) niemal CAŁY rok Toyoty kosztowały: Corolla Active 62 900, Avensis Active 83 900. Teraz Toyota pisze o/obiecuje "kwotowe" rabaty i tak np. Corolla Active 5 000 - czyli z 62 900 na 60 900 ! bo w cenniku cenę starą/podstawową podają jako 65900! Avensis Active 17 000 czyli z 83 900 na 69 900 ! bo znowu do połowy lutego (Corolla analogicznie) cena za Active była 83 900 a od połowy lutego gdy Toyota daje rabat 17 tysi cena podstawowa w katalogu magicznie zmieniła się w cenę 86 900! Podobnie Verso choć jego cen w tej chwili nie pamiętam :) Zawsze kochałem i doceniałem Toyoty ale to co robi ostatnio Toyota Polska to wygląda na zwykłe oszustwo. A "zabawę" taką z magicznymi przekształceniami "standardowych" cen od których naliczany jest SUPER rabat, z dnia na dzień w okolicach listopada, obserwuję w Toyocie od 3 lat! Nie dość, że wygląda to na zwykłe hamskie oszustwo to jeszcze dodatkowo ... hmm ... chyba uważają swoich klientów za idiotów?
Pozdrawiam użytkownik 4 Toyot, zastanawiający się nad zmianą marki :( Szkoda, że Mazda swoją 3 przy pięknej stylistyce nadwozia, dobrych gabarytach zewnętrznych i OKi roztawie osi (obecnie 270 cm tak w 3-ce jak i w Corolli) zrobiła trójce takie ciasne wnętrze :(( gdyby nie to nie zastanawiałbym się nawet dnia !
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 Valvematic 132KM 97kW