Ocena kierowcy - Toyota Corolla XI Sedan Facelifting

Konrad, 6 lat temu
Silnik 1,6 Valvematic 132KM 97kW
Rok produkcji 2017
Toyota Corolla XI Sedan Facelifting 1,6 Valvematic 132KM 97kW 2016-2018 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Karoseria : Z dnia na dzień podoba mi się bardziej
Ogólnie bryła auta bardzo ładna ale nie podąża za bakiem mocy. Auto wygląda jakby chciało jechać a tu nic.....
Silnik trzeba wysoko kręcić aby jechał ale wtedy też nie ma szału. Na wolnych obrotach nie dzieje się nic. Wyprzedzanie na 6 bądź 5 przy 100km/h to jak praca sapera. Nie czuć kompletnie tych 130koni. Najgorzej na trasie. Strasznie jestem zawiedziony. Samochód przez taka charakterystykę przestaje być komfortowy. Cały czas trzeba robić redukcję a wtedy w kabinie robi się głośno.
Fajnie wchodzą biegi. Jak w typowym japońcu.
Przy spokojnej jeździe jest ok ale jazda powyżej 170km/h wymaga już skupienia. Belka z tyłu nie daje już pewności prowadzenia. Auto podskakuje na małych nierównosciach. Szczególnie niebezpieczne na zakretach. Jeździłem przez 6 lat golfem bez porównania. Czuć co się dzieje z autem. Tam mimo braku tych wszystkich systemów czułem się bezpieczniej.
Wygląd super..... Szczególnie z lampami ledowymi...... Szkoda że nie dali oświetlenia tablicy rejestracyjnej w LED.
Czasami trzeba się wychylać aby dojrzeć jakieś auto na skrzyżowaniu przez grube słupki A. Ale ogólnie jest ok.
Fatalna obsługa ekranu. A w szczególności obsługi głośności.
Szybko chłodzi szybko nagrzewa ale nie rozumem braku nawiewów na nogi na tylną kanapę
Super dużo miejsca
Slabo.... Jak się jedzie równo czy to 80 czy 140km/h to jest ok ale już przy delikatnym przyspieszeniu motor robi się głośny i mam wrażenie że lezy mi na kolanach.
Moglby mniej palić. 6 litorw przy spokojnej jeździe ok 100km/h to duzo.
Auto cennikowo warte ponad 90tys ja nie dał bym więcej niż 70
Przyciski od włączenia oświetlenia przód zacinają się
Nic

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1,6 Valvematic 132KM 97kW [l/100km]