Ocena kierowcy - Toyota Corolla XI Sedan Facelifting

Jap, 6 lat temu
Silnik 1,6 Valvematic 132KM 97kW
Rok produkcji 2017
Toyota Corolla XI Sedan Facelifting 1,6 Valvematic 132KM 97kW 2016-2018 - Oceń swoje auto
Inne : Wygląd
Inne : Uwaga na plastiki - są bardzo delikatne i te błyszczące rysują się błyskawicznie...
Chyba najładniejsza Toyota jaką wyprodukowano. Niestety z kolejną wersją (jak to mam miejsce z Yaris )- stylistyka się zepsuje.
132 konie - nie wiem gdzie się pasą... nie wyobrażam sobie jazdy tym autem z silnikiem 1.4. Auto mało dynamiczne przy ogromnym zużyciu paliwa - bo jazda mieszana to ponad 8l/100km. Jazda wokół komina (w miasteczku bez korków) to prawie 10l/100km!!!! Miałem kiedyś Passata 1,9TDI 132 konie - spalanie o 40% niższe (tak wiem , to był diesesl) i bardziej dynamiczny niż "EKO" Toyota. Ogólnie brak przyjemności z tego silnika.
Do bezstopniowego automatu toyoty trzeba przyzwyczajać się latami... jednostajne wycie silnika podczas przyśpieszenia jest masakryczne.
Układ jezndy hmmm- 16 letni passat B5 prowadził się dużo pewniej...
Przeszkadza boczny słupek. Bardzo niebezpiecznie przy lekkich łukach w lewo.
Dość fajne rozwiązania ergonomiczne. Jedyne co wkurza to cyfry temperatury zewnętrznej mają ze 4mm - trzeba się nieźle wpatrywać.
Mam średni wzrost - ale walę głową w belkę sufitową podczas wchodzenia / wychodzenia
Bardzo dużo pali jak na takie auto
brak
rysujące się plastiki