: ma zadowalającą moc i jest naprawdę bardzo oszczędny kultura pracy wysoka
: trzeba uważać miękki lakier łatwo sie rysuje
całość wypada dobrze jestem zadowolony
silnik w miarę elastyczny jednak czasami brakuje mu mocy, przy zakupie polecałbym 1,6 na pewno przyjemność z jazdy będzie dużo wyższa.
wg. mnie skrzynia biegów jest bardzo dobra biegi wchodzą miękko nie ma problemu ze wstecznym krótkie skoki ogólnie bardzo dobrze bez zastrzeżeń.
jeździ się naprawdę fajnie, doskonałe wspomaganie układu kierowniczego wg. mnie zawieszenie jest trochę za twarde ale na nasze drogi lepsze jest twardsze.
z przodu jest ok. natomiast do tyłu katastrofa ja nie mam czujników parkowania wszystkim którzy zdecydują się na zakup tego samochodu doradzałbym opcję z czujnikami naprawdę warto.
wg. mnie ergonomia tego modelu wypada bardzo dobrze wszystko jest na swoim miejscu duży plus za pompowane siedzenie i regulację kierownicy w dwóch płaszczyznach sporo miejsca dla pasażerów jedyny mankament to trzeszcząca deska w zimie niestety jest trochę twardych plastików.
wentylacja i ogrzewanie sprawdza się dobrze klimatyzacja działa poprawnie jedyne co mnie nurtuje to nawiew na przednią szybę jeżeli dmuchawa jest ustawiona na 1 bieg to podczas chłodniejszych dni trochę paruje szyba ale ogólnie nie jest źle.
przestrzeń dla kierowcy mogłaby być trochę większa dla pasażerów jest nieźle jako samochód rodzinny sprawdza sie dobrze
co do wyciszenia tego samochodu mam trochę zastrzeżeń jak na corollę powinno być lepiej powyżej 110km/h jest głośno kiedy mocno wieje dochodzą dziwne dźwięki z drzwi od kierowcy może uszczelka nie wiem.
z zużycia paliwa jestem bardzo zadowolony co do przeglądu jeszcze nie byłem wybieram się wkrótce wiem że jest drogo ale trudno się mówi napraw żadnych nie miałem na szczęście.
powiem szczerze że za tą cenę powinno być trochę lepiej mnie najgorzej denerwuje ta trzeszcząca deska za dużo jest twardego plastiku myślę,że w wyższych modelach jest lepiej.
jak do tej pory nie miałem żadnych problemów i myślę, że tak będzie dalej przecież to corolla a toyoty uchodzą za niezawodne.
nie miałem żadnej usterki.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V VVT-i 97KM 71kW