To dobry wybór dla osób którzy nie będą oczekiwać mocy BMW, prestiżu Mercedesa i przestrzeni VOLVO. Auta nie kupię drugi raz bo szukam czegoś większego i zdecydowanie mocniejszego, co nie znaczy że nie doceniam walorów Corollki.
tak naprawdę to auto posiada silnik peugeota 1,9 D, nie ma go na liście, dlatego oceniam go w kategorii 2.0D. Mój jest słabszy (68 KM), słychać klekot zwłaszcza gdy jest zimny, spod świateł rusza cieniutko, za to jest elastyczny, na 4 biegu jeździmy w mieście od 40 do 65 km/h.
bez zarzutu, choć czasem dwójeczka ciężej wejdzie.
uważam je za trwałe, wiadomo jakie są nasze drogi.
Bez zarzutu, choć słupki mogłyby być nieco węższe, ale generalnie OK.
To nie merc C klasy, ale wszystko wydaje się być w odpowiednim miejscu, wygoda i komfort klasy średniej niższej, bez kompleksów!
Klima jednak nie jest w stanie słodzić kabiny tak jak bym chciał, chłodzi i dzięki temu można podróżować po południu Europy, ale zmarznąć w środku się nie da. Ogrzewanie OK pod warunkiem że silnik się dostatecznie nagrzeje, a zimą to niestety trwa i trwa i trwa...
Z przodu może być, z tyłu gorzej, dzieciaki mi rosną i muszę się rozglądać za czymś większym..
Słychać silnik, przy 120 zaczyna szumieć.
Auto bez osiągów, trudno żeby dużo piło, jeżdżę spokojnie i jednak w mieście auto mogłoby mieć mniejszy apetyt na paliwo. W trasie natomiast OK. W mieście pali ok 7 do nawet 8 l/100 km
Przytrafiła się nieszczelność pompy paliwa i zimą rano auto nie miało ropy więc nie chciało zapalić, nigdy więcej więcej mnie nie zawiodło. Wymieniam tylko elementy typowo eksploatacyjne
brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 D 72KM 53kW