Układ hamulcowy
: Zacisk nie wytrzymał tak ostrej jazdy
Sprzedałem po ponad 3 latach a teraz żałuję;(
Silnik jak na 1.6 i na jednak nie małą masę na prawdę dawał radę, niby licznikowo 175tys po moich ponad 3 latach użytkowania (ja zrobiłem 45tysięcy) i absolutnie nic z nim nie robiłem.
Skrzynia w moim egzemplarzu była idealna, wymieniłem tylko w niej olej na pełen syntetyk Mobila. Bo słyszałem że ludzie tego nie robią imają problemy niekiedy z drugim biegiem.
Może zawiesznie mogło by być twardsze bo w 4 osoby obcierały koła o nadkola na dołkach przy 120km/h ale w końcu była seryjne od nowości;) ja wymieniłem tylko łączniki stabilizatorów kupione na aukcji za 27zł za sztukę i cisza przez 45tysięcy kilometrów mojego użytkowania.
Słupek C mógł by być trochę cieńszy, ale w końcu hatchback musi jakoś wyglądać i zachować sztywność.
Nigdzie nie widziałem tylu praktycznych schowków i uchwytów na napoje jak w mojej Corollce.
Gdy kupiłem samochód wyjąłem całkowicie filtr kabinowy, ponieważ nie mogłem korzystać z klimy a lubię mocne wianie, i dopiero wtedy wentylacja działała jak powinna.
DLa kierowcy o wzroście 180cm jest idealnie, i konsola środkowa w niczym nie przeszkadza prawej nodze.
Jestem młody i dźwięk silnika na obrotach czy wydechu mi w niczym nie przeszkadzały, aczkolwiek po podróży 600km mogło by być ciszej.
Przy mojej jeździe było zawsze 8,5 ale bijąc rekordy udało mi się zejść do poziomu 6,2. Generalnie przy zepsutej sądzie Lambda spalała mi 11,5 nie ważne jak jeździłem, ale gdy ją już naprawiłem to przy nodze non stop w podłodze nigdy nie przekroczyło 11 litrów
przy sprzedaży straciłem względem tego co wydałem 1tysiąc złotych na rok, generalnie nie jest źle;)
Przez 45tysięcy ostrej jazdy wymieniłem tylko tylny zacisk hamulca bo odmówił posłuszeństwa. Generalnie REWELACJA jeśli chodzi o niezawodność przy silniku 4afe
BRAK poważnych usterek
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 110KM 81kW