: Cichy i zrównoważony;) Nie do zdarcia. Teraz się takich nie robi.
Auto niezawodne. Czy można chcieć więcej?;) Oczywiście są bardziej komfortowe wózki, ale mi pasuje sytuacja, w której moje auto po prostu jeździ, a nie stoi w warsztacie, bo coś w elektronice znowu siadło.
Silnik nie do zdarcia. To mój pierwszy samochód -odkupiony w 2008 r. - więc de facto uczyłem się na nim jeździć. Dzielnie znosił wszelkie błędy, na drodze,mimo że nowsze samochody mają już inne osiągi, wciąż pozwala na swobodną i dość dynamiczną jazdę.
Wytrzymała. Czasem problem z wrzuceniem wstecznego, ale poza tym bez problemów. Bardzo dynamiczna trójka,najlepszy bieg w trasie do wyprzedzania.
To średniej wielkości auto czasem potrafi nieco zarzucić kuprem, zwłaszcza załadowanym. Ale to kwestia wyczucia i przyzwyczajenia.
Trudno tu mieć poważniejsze zastrzeżenia, trzeba tylko pamiętać o ...kuprze;)Mi się zdarzyło na samym początku, a i pierwszemu właścicielowi pomoć też.
Wszystko na swoim miejscu. Nie ma tych rzeczy za dużo - to stara japońska szkoła prostoty i nie zawracania głowy zbędnymi dodatkami. Na desce i w okolicach kierowcy parę podstawowych wskaźników, radio (ja akurat zrezygnowałem z fabrycznego, bo jednak era kaset minęła dość dawno;). I nic więcej mi nie trzeba, a i popsuć się nie ma co. A jakość tapicerek -przecież zwykłych, nie żadnych skór- jak dla mnie mimo upływu lat super.
Żadnych zastrzeżeń. Klima i nawiew działają jak trzeba. Większy problem z tyłu -w deszczowe dni ostro zaparowuje tylna szyba i najlepiej ją przetrzeć.
To akurat nie jest najmocniejsza strona corolli. Jestem wysoki i jako kierowca nie narzekam (z pasażerem to wygląda podobnie), ale z tyłu jest trochę gorzej, nie ma co kryć. Osoby ponad 180 cm na tylnym siedzeniu nie będę podróżować szczególnie komfortowo.
Dla mnie super, po zamknięciu okien radio słyszę bez problemu podczas jazdy z dowolną prędkością.
Samochód bezawaryjny. Przez 4 lata nie poniosłem praktycznie żadnych kosztów poza niezbędnymi przeglądami. A i tak, bywało, że mechanicy zaglądali pod maskę i po prostu stwierdzali - tylko jeździć, tu nie ma się co psuć;) I się, odpukać, nie psuje. Nic.
Nowe toyoty to już nie to, jestem posiadaczem auta z ostatniej niezawodnej generacji. Dlatego nie zamierzam się z nim rozstawać. Jeśli rodzina mi się powiększy, daj Boże, po prostu dokupię bagażnik dachowy i tyle:)
Japońska prostota i wygoda. Tu nie trzeba rozbierać pół auta, żeby wymienić żarówkę. Sporo rzeczy można zrobić samemu, jeśli już coś się popsuje.
Przez 4 lata na szczęście nie stwierdziłem, auto nie zawodzi w każdych warunkach. Nawet karoseria nie ma żadnych śladów rdzy w widocznych miejscach, po 12 latach!
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 VVti 96KM 71kW