: ogólnie trwałość. Od 10 lat mówię sobie, niech wytrzyma jeszcze 2 lata. Do dzisiaj to powtarzam i ona wciąż wytrzymuje.
: spalanie stukwe. Ciężko to usterką nazwać, taki urok ma ten silnik. Jak zaczyna stukać (przy określonych tem. i wilgotnosci) trzeba dołożyć albo odjąć gazu i to tyle.
Mam ją 16 lat i nigdy mnie nie zawiodła. Samochód do którego mam największy sentyment. Po tylu latach, a niemal wszystko chodzi tak jak powinno. Naprawy? kiedyś wycieraczka i czujnik przepływu powietrza. Poza tym same elementy eksploatacyjne. Mega auto. Fajnie się prowadzi, super wygodne.Mocno eksploatowałem je podczas budowy. Jedyne do którego jestem w stanie zmieścić drzwi do łazienki, glebogryzarkę 110kg, pralkę a nawet 4m deski szalunkowe. Jedyny minus to spalanie stukowe silnika. Ale idzie z tym żyć.
Spalanie stukowe, do rozwiązania jedynie przez wymianę komputera. Ale w tak wczesnym modelu jak mój, nie wchodzi to w rachubę. Poza tym przejechałem z tym problemem 230tyś i nigdy silnika nie remontowałem. Po prostu jest i trzeba z tym żyć.
Jak dla mnie przełożenia ok, a chodzi płynnie
jak na auto tamtych czasów jest ok.
Mam wersję z Japonii. Nadwozie, nie do zajechania. Blacha tak gruba że jak gdzieś jest przetarcie do stali, nawet tego nie robię. Natomiast po kolizji wymienili mi w aso dwa kawałki i widać że są gorzej zabezpieczone. Przy czym mają 15 lat i dramatu wciąż nie ma. Minusem jest podwozie. Tutaj tak kolorowo nie jest. Pewnie z 2 lata jeszcze wytrzyma, ale nie robiłem przy tym nic.
Super, nie to co w nowych samochodach
Proste auto, wszystko pod ręką. Można tylko narzekać że klapa bagażnika nie ma otwierania z zewnątrz innego niż kluczykiem (koło fotela kierowcy jest dźwignia do otwierania), ale jak ktoś rozładuje aku, to doceni że chociaż klapę, ale zawsze otworzy.
Nieduży silnik, fajnie szybko grzeje
Przede wszystkim fotele rewelacja. Dzieci uważają, że tak wygodnych foteli nie spotkały w innym aucie. Dla mnie rewelacyjne jest sterowanie tymi z przodu. Auto jest 3-drzwiowe, a mimo to dzięki fotelom nie czuć tutaj dyskomfortu. Łatwo się składają, łatwo ustawiają. Co do miejsca, na nogi bardzo dużo, nad głową również, pomimo że auto jest niskie - siedzi się nisko więc tego miejsca wystarczy i na osobę 1,9m.
jak na auto tej klasy, to jest dobrze.
eksploatacja. Nic więcej. Spalanie jak na silnik vvti - średnio koło 7l. Mogło być lepiej, ale jak na tamte czasy to dobry wynik.
auto nowe kosztowało 25k euro. Majątek. Ja kupiłem je za 13k pln, więc oceniam to z tej perspektywy. Obecnych cen nie uwzględniam.
proste auto, nie ma się co psuć. Wszystko wykonane naprawdę solidnie.
jeszcze takich nie miałem.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 VVti 96KM 71kW