Ocena kierowcy - Toyota Corolla VIII Hatchback

Silnik 1.3 i 16V 86KM 63kW
Rok produkcji 1998
Okres użytkowania: 5 lat
Toyota Corolla VIII Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW 1997-2002 - Oceń swoje auto
Auto, bardzo mi się podoba i przyjemnie się prowadzi, jest mało awaryjne i nie miałem lepszego do tej pory. Mam twardą stopę i nie żałuje mojej toyotki a ona wciąż mknie do przodu, mimo przebiegu wciąż potrafi pojechać 200km/h co przy takiej mocy i przebiegu to swietny wynik:)
Silnik mimo 270tys.km a pewnie był cofany, pracuje ładnie, brakuje mocy przy wyprzedzaniu , ale do normalnej jazdy wystarcza. Co roku wymienia olej filtry, reg. zaworów itd, i od 5lat jeszcze nic nie zawiodło.
G6 skrzynia 6 biegowa, jest w sam raz, biegi wchodza lekko i jestem z niej zadowolony.
Toyota pali dość mało gazu ok 8 przy normalnej jezdzie, dochodzi do 10 przy wciskaniu wiec jest ok, ale w trasie przy prędkosci 180km/h to lepiej tankować wcześniej bo można się stresować na autostradzie:)
jak na razie to sprzęgło poszło, przeguby, alternator i te żarówki co wciąż przepalają się w kokpicie troche drażnią, ale przez 5lat jazdy nie ma tragedii tym bardziej że kupiłem ja w ciemno bez dokładnych oględzin to tylko to musiałem zrobić.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 16V 86KM 63kW [l/100km]

8,2