Silnik nie budzi zadnych zastrzezen natomiast z kultura pracy jest zupełnie inaczej. Auto powyzej 3 tys obrotow jest piekielnie glosne i sprawia wrazenie jakby obroty silnika byly znacznie wieksze. Jesli chodzi o dynamike raczej przecietna silnik natomiast pracuje wzorowo.
Jestem posiadaczem dosyc rzadkiej wersji na naszym rynku G6 czyli z szesciobiegowa skrzynia ktora przy wspolpracy z osiemdziesiecioszescio konnym motorem radzi sobie przecetnie. Zle zestopniowana przekladnia wymaga dosyc czestej zmiany przelozen co w miescie bywa czasami uciazliwe. Dodam ze poprzez awarie mechanizmu roznicowego bylem zmuszony wymienic skrzynie biegow. Koszt 900 zl
Uklad jezdny bez jakichkolwiek zarzutów
Ogrzewanie Auta stawia go na odleglym miejscu w stosunku do europejskich konkurentów
Istotna zaleta toyoty jest przestronne wnetrze ktore w stosunku do wielkosci auta jest naprawde imponujace.
Zuzycie paliwa zaskoczytlo mnie niestety negatywnie. biorac pod uwage pojemnosc silnika i marke moim zdaniem zuzycie paliwa zdecydowanie za wysokie
Zrobilem autem 37000 km. Wymienilem : skrzynie biegów, kompletne sprzęglo a takze przeguby. Sporo jak na niezawodnego Japonczyka
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 16V 86KM 63kW