: PLUSY - dynamika małolitrażowego silnika, bezawaryjność.
MINUSY- słaby układ hamulcowy
: poświetlenie konsoli
Układ hamulcowy
: długa drocha hamowania
: uszczelki reflektorów
Autko godne polecenia.
Silnik małolitrażowy ale doskonale daje sobie radę przy ruszaniu spod świateł. W trasie również bardzo żwawy - owa dynamika była dla mnie miłym zaskoczeniem. Samochód bardzo elastyczny na 3 biegu. Kultura pracy silnika bez zarzutu.
Dobrze zastopniowana, biegi wchodzą lekko i pewnie. Czasami problemy ze wstecznym - trzeba zwolnić sprzęgło i ponownie wrzucać.
Ogólnie średni komfort podróżowania. Rolka dobrze tłumi nierówności polskich dróg. Zawieszenie dla mnie nieco za miękkie, w ostrych zakrętach przechyły i nadsterowność. Układ kierowniczy precyzyjny i w połączeniu z niskim środkiem ciężkości pozwala na pewne prowadzenie i manewry zmiany kierunku jazdy. Niestety rozpędzone autko trudno zatrzymać - hamulce słabe, zbyt czuły system ABS.
Z przodu i boku widoczność dobra, chociaż dwukrotnie nie spostrzegłem innych pojazdów znajdujących się w tzw. "martwym punkcie" słupków przednich - dla mnie zbyt szerokich. Z tyłu należy parkować na wyczucie ale to z uwagi typ nadwozia.
Możnaby rzec - perfekcyjnie prosta i przyjazna w użytkowaniu.
Ogrzewanie spisuje się na medal, można tego doświadczyć zimą szczególnie jeśli autko nie jest garażowane. Nawiew średni - często występują problemy z mocno zaparowanymi szybami podczas deszczu (wymiana filtra cząstek stałych nie zmieniła wiele).
Z przodu miejsca wystarczająco, z tyłu tylko dla dzieci. Bagażnik pojemny i w pełni wystarczający - chociaż kombi to nie jest.
Fotele dają sie we znaki przy dłuższych podróżach.
Do 120km/h rozmowa odbywa się bez przeszkód, powyżej przeszkadza głośna praca silnika.
Bardzo ekonomiczny pojazd. Koszty przeglądów i części umiarkowane. Złodziei już ten model nie interesuje.
Obecnie takie roczniki osiągają niewygórowane ceny - a to przecież prawdziwa Japonia.
1. wymiana żarówek podświetlenia konsoli i bagażnika.
2. wymiana podkładek stabilizatora.
3. urwana linka otwierająca bagażnik.
4. słabo umocowane uszczelki reflektorów przednich.
Poważnych usterek brak!
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 16V 86KM 63kW