troszke rdzy na tylnych nadkolach i klapie bagażnika
Wersja 1.6 16V 115km (sportswagon) kupiona ze szwajcarii.
auto z bardzo dobrym przyspieszeniem już od najniższych obrotów (ok6800 odcięcie paliwa) i mimo, że kombi to większość bmw, fordów, peugeotów, fiatów itd gdy chciała się ścigać ze świateł rzadko mogła mnie wyprzedzić, a często nawet dogonić :) ku zdziwieniu łepków z samochodów obok.
na 3cim biegu samochód jedzie praktycznie od 30 do 150 km/h -idealnie elastyczny.
przy czym nawet przy najostrzejszej jeździe nie dochodziłem do 11litrów spalania.. średnio to 9-10 a w trasie (mierzyłem pare razy 6-7 litrów i to też przy prędkościach 100-140km/h)
silnik nie do zajechania, chociaż zdarza się, że czasem bierze olej, ale nie wiele
ps na autostradzie wyciągnąłem nią 195-200 ale od 170km/h rozpędza się dosyć wolno ;p
u mnie uszkodzony chyba synchronizator, bo przy redukcji trójka wchodzi ze zgrzytnięciem i czasem wsteczny trzeba ponownie wrzucić (ale ze wstecznym to chyba toyki tak mają, bo moja poprzednia też miała problemy od czasu do czasu- nie zależnie czy skrzynia była zimna czy nagrzana) jest to uważam niewielki mankament
zawieszenie miękkie, praktycznie w ogóle nie czuć nierówności, a zarazem b.dobrze trzyma się nawierzchni i nawet ostre łuki można płynnie pokonywać bez utraty przyczepności
we wszystkie strony suuuuper, a gdy odpowiednio ustawi się lusterka to już nic do szczęścia nie potrzeba
jak to japonczyk- wszystko tam gdzei powinno być :)
ocena dobry, bo samochód z przodu w ogóle nie paruje, możę troche z tyłu gdy jedzie kilka osób, klimatyzacja dobrze chłodzi, ale szkoda, że zimą silnik dość wolno się nagrzewa (tak po ok 5km)
przy moim wzroście 189cm -po odsunięciu fotela maksymalnie do tyłu miejsca W SAM RAZ !! :D nie zawsze się to mi zdarzało np w oplach czy renault.
mimo wysuniętego fotela kierowcy z tyłu i tak spokojnie mieszczą się osoby z tyłu
średnio to z ciszą w tym samochodzie, chociaż spokojnie można porozmawiać nawet przy dużej prędkości
minimum 6 maks 11
mi po warszawie spalał zawsze 10
jedyne co to części eksploatacyjne do wymian,
a tak to lejemy i jedziemy, samochód bezobsługowy
i części tanie!! np chłodnice kupiłem NÓWKĘ za 160zł !
troche tylko trzeszczą jakieś plastiki z tyłu :p ale nie moge dojść jakie to nie poprawiłem
nic !!
- zużycie paliwa dla silnika 1.6i 105KM 77kW