Silnik to element, dla którego chyba zatrzymam to auto do zdarcia
Niezbyt pozytywnie. Trudności z wbijaniem wstecznego (identycznie miałem w Seicencie...). Duży minus
Słyszałem, że zbyt miękki, ale dla mnie ok. Przy pokonywaniu poprzecznych nierówności słychać kołatanie w zawieszeniu po prawej stronie. Jednak w innym eg. , którym jeździłem służbowo tego nie ma.
Zakręty pokonuje doskonale.
Mam automatyczną klimę. Przyciski ustawione w rzędzie jeden przy drugim to niezbyt dobre rozwiązanie, ale można się przyzwyczaić. W Polsce przydałby się model z dużym przyciskiem zamykania obiegu powietrza (kopcące starocia na drogach - po prostu plaga).
Mam sedana i ta klapa bagażnika otwierana kluczykiem... Dla mnie drobiazg bardzo denerwujący - w aucie tej klasy powinien być przycisk. Ponadto uwaga na sedany (choć może nowa jest już lepsza) - za mały otwór bagażnika utrudniający załadunek i wnikające do wnętrza zawiasy poważnie ograniczające wydaje się atrakcyjną pojemność bagażnika. Obie przestrogi zignorowałem czytając recenzje przed zakupem uważając, że tam przesadzają, ale była to racja.
To co wiele osób pisze - zaparowane szyby- klimatyzacja rozwiązuje problem, ale w czasie deszczu zaraz po jej wyłączeniu problem wraca, więc w deszczu jeżdżę tylko w włączoną klimą...
Rozczarowała mnie trochę ilość miejsca na nogi dla kierowcy. Mam 187 cm i przydałoby się więcej.
Ok. Choć przy większej prędkości już dość głośno.
Za drogie auto (jak wszystkie w Polsce). Zapłaciłem 72 tys. W Stanach za tą cenę miałbym mercedesa.
Ok. Wszytko się trzyma kupy... Chociaż po 50 tys., po gwarancji, zapiekły się tylne hamulce, za co musiałem zabulić 50 zł.
Uważam, że źle działa czujnik zewnętrznej temp. Jest przedobrzony. Tzn. Jak wyjeżdżam z zimnego garażu w upał, to właściwą temp. pokazuje po długim czasie (nawet po godzinie!). Drobiazg a denerwuje.
Z innych rzeczy - powyżej 140 km/h pojawiał się głośny gwizd jakby wlatywało powietrze. Myślałem, że to przez wentylację. Zgłosiłem w ASO i naprawili - problem - jakiś niewielki otworek przy klejeniu szyby przedniej (fabrycznej oczywiście), który trzeba było zatkać :-). Automatyczne wycieraczki - szczerze mówiąc wolałbym ręcznie ustawiane. Często za mocno "naparzają" przy niewielkim deszczu i odwrotnie czasem już naprawę mało widać a reakcja po dłuższej chwili. Nie pomaga możliwość regulacji ich czułości.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 110KM 81kW