Jest to auto którego koncepcja mi odpowiada natomiast jakość montażu(rocznik 2003-sedan-Turcja) jest nie do zaakceptowania-opinia nieoficjalnie potwierdzona w serwisie.Nie ulegajmy zbytnio wpływom reklam i pochopnym opiniom.
po VVT-i spodziewałem się więcej-szkoda
brak precyzji przy wstecznym biegu
sztywny,jakby nie na polskie drogi
mam sedana
brak pełnej regulacji kierownicy
rozczarowanie,szyby parują mimo wymiany filtrów,sytuację ratuje klima
trasa-5.5-6.5 w zależności od stylu jazdy+ok.0.8l przy włączonej klimie
Jakość opisałem wcześniej-rozczarowanie.Gdybym w przyszłości zdecydował się na Toyotę to tylko taką która będziemontowana w Japonii.Podobne problemy mają "szczęśliwi"posiadacze tureckich sedanów Hondy Civic i Megane
Tutaj poświęcę więcej miejsca:wymiana kolektora ssącego-głośna praca,wymiana kolumny kierowniczej-stuki(w Avensisie jest to wada kostrukcyjna-akcja wymiany),wymiana:tapicerki przednich drzwi+podnośników szyb-stuki,drżenia(przód+tył)ciągłe skrzypienia plastików-twardy materiał-kilkanaście wizyt w serwisie bezskutecznie ponowne klejenie miski olejowej-pocenie........
Jest to auto które nie odmówiło posłuszeństwa w trasie ale z powodu licznych niedostatków montażu produkcja sedana przeniesina z Turcji ponownie do Japonii z powodu niskiej jakości montażu tureckich sedanów i kombi.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 110KM 81kW