Posiadam ver. 2.0 D4D 90km, nie jest to demon szybkości, ale radzi sobie w sam raz. Poprzedni diesel opla był o wiele głośniejszy i wydawał się słabszy choć moc byłą większa.
Skrzynia precyzyjna, trochę za długi skok, jednak nie przeszkadza to w codziennej jeździe,
Największe rozczarowanie to zawieszenie, jest dość głośne i spodziewałem się większego komfortu. Po wymianie amortyzatorów liczyłem na ich dłuższa żywotność i mniej hałasu, niestety nic takiego.
Przeciętna widoczność czasami przedni słupek potrafi zasłonić nadjężdżające auto, ale zdarza się to w większości samochodów.
Ergo na 4+, wszystko pod ręką, jedynym problemem były klawisze na panelu sterowania klimą, trzeba było rozebrać cały panel i wyczyścic żeby wszystko stykało.
Bez zarzutów
Miałem już większe auta, lecz porównując gabaryty zewnętrzne w ver. kombi wypada nieźle.
Przeciętne lub nawet mniej, nie znaczy to że w trakcie jazdy trzeba do siebie krzyczeć, ale zdecydowanie mogłoby być dużo lepiej.
Ekonomia silnika jestem zachwycony, nic więcej nie napiszę.
Bywają drobne pierdoły, ale wynikają raczej z normalnego użytkowania i starzenia się części.
Jak dotąd żadnych poważnych usterek a auto ma już prawie 200 tys km.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 D-4D 90KM 66kW