Ocena kierowcy - Toyota Corolla IX (E12) Kombi

Rok produkcji 2005
Okres użytkowania: 5 lat
Toyota Corolla IX (E12) Kombi 1.4 D-4D 90KM 66kW 2004-2009 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : nic totalnie nic mnie pozytywnie nie zaskoczyło, raczej negatywy w większości
Silnik : stuki w silniku nie zdjagnozowane
Przeniesienie napędu : skrzynia biegów wymiana
Zawieszenie : stuki walenia tarcze non stop
bardzo przecietne auto uważam je za za drogie niestety w mojej opini przegrywa z fabia jest na poziomie opla czy fiata
od strony silnika na postoju dochodzą stuki jakby ktos młotem uderzał, serwis chodzeń bezradny, silnik poza głośną pracą powyżej 120km/h pracuje bardzo ładnie, ale jest za słaby do tego samochodu, spalanie bardzo duże jak na oczekiwania od diesla i pojemności 1,4. Yaris sprawuję się dużo lepiej chociaż ma nowocześniejsszy silnik, w porównaniu chociażby ze Skodą Toyota corolla czy yaris przegrywa silnikowo
haczy, dlugie skoki, duży luz, jak auto nowe to dla mnie idealnie, po w sumie nie aż tak wielkim przebiegu skrzynia stała sie luźna, nie polecam są wadliwe, padają łożyska w skrzyni naprawa ok 3tys
po prawie 140tys niestety do roboty, tarcze klocki to porażka, Skoda wygrywa bo tylko ten taczkowóz mogę ze skodą może z oplem porównywać ale i w skodzie i w oplu lepiej dużo lepiej
duży lewy słupek, trzeba uważać przyzwyczaić się zwłaszcza przy przejściach dla pieszych, skrętach w lewo, czujniki cofania wariują trudne do wyczucia
wnętrze zdecydowanie lepsze niż w skodzie, ale czy lepsze jak w oplu? wszystko niby pod ręką, ale zegary i ich oświetlenie porażka kierownica jeje wygląd przypomina mi auta z lat 90, podlokietnik za nisko, fotele przy dłuższej trasie męczące
oryginalna klimatyzacja i porażka 4 bieg nawiewu i gonienie samochodu pod 100km/h to nadzieją że trochę schłodzi, najgorszy samochod jakim jezdziłem z klimatyzacja, szyby parują klima nie daje rady np ford czy vw czy bmw ma podgrzewana szybe
mało miejsca po prostu mało, pierwsze wrazenie ze jest to duzy samochod po kilkiunastu km ginie
stukanie pukanie wystepuje, spasowanie elementow, szum z uszczelek ilosc wizyt w serwisie z tego powodu porazka jednym slowem
kiepsko poza oczekiwaniami, mały silnik dieasel a tu spalanie wyższe od passata
za drogie, nie wiem skąd te dobre opinie o tym aucie chyba piszą je Ci którzy nigdy nie jeździli dobrym samochodem
jak jest dobrze to jest dobrze ale jak już coś to przygina człowieka, serwis jeden z najdroższych, obługa jedna z najlepszych (kawa herbata itd) jak już pojedziesz do nich to wymieniać i wynajdować będą wszystko co sie da ale i tak w wielu sprawach byli bezradni, ogólnie w podsumowaniu to przeciętne i jednak zdecydowanie za drogie auto nie polecam
tylna belka problemy ze ścinaniem opon nie usunięta usterka, silnik walnie sporadyczne jakby ktoś młotem uderzał po ruszeniu ustępowało, skrzynia biegów po 80tys wymiana, łożyska, tarcze po 50tys pożniej po 80tys po 110ty zawieszenie naprawa 3tys

On - zużycie paliwa dla silnika 1.4 D-4D 90KM 66kW [l/100km]

6,7