Ocena kierowcy - Toyota Corolla IX (E12) Kombi

jarekkocon@gazeta.pl, 17 lat temu
Silnik 1.4 D-4D 90KM 66kW
Rok produkcji 2006
Toyota Corolla IX (E12) Kombi 1.4 D-4D 90KM 66kW 2004-2009 - Oceń swoje auto
Silnik : Jestem mile zaskoczony tym silnkiem diesla(do tej pory jezdziłem ´benzyniakami´).W kabinie praktycznie go nie słychać(jedynie podczas ruszania i to nieznacznie),dzięki niewielkiemu spalaniu mozna przejechac na jednym zbiorniku ok.1000 km.Polecam to auto,choc wiem,że trudno jest trafic na używane,a nowych w wersji combi juz nie produkują.
Bardzo dobre auto,nieżle wyposażone,w którym użyto niezłych materiałów wykończeniowych.
Rewelacyjny silnik,elastyczny,oszczędny i cichy.Niezłe przyśpieszenie mozna uzyskać szczególnie na wyzszych biegach.
Skrzynia pracuje precyzyjnie,lecz trochę za długie skoki lewarka.
Auto bardzo dobrze trzyma się drogi.Mimo,że to kombi nie wychyla się na boki,nieżle tłumi nierówności.
Widoczność niezła,choć nieco przeszkadzają przednie słupki,ale można się przyzwyczaić.Parkownie tyłem ułatwia dobra widoczność w lusterkach bocznych.
Jak na kombi zbyt mały bagażnik.
Posiadam wersję z klimatronikiem-rewelacja,polecam.Jak na diesla nagrzewa się stosunkowo szybko(szczególnie z włączoną nagrzewnicą).
Całkowicie wystarczająca.
Bardzo dobre wyciszenie auta z silnkiem diesla.Zdecydowanie ciszej niz w Corolli benzynowej.
Niskie spalanie w pewnym stopniu rekompensuje wysokie ceny przeglądów.
Cena mogła być nizsza,ale niemiecka konkurencja każe sobie płacić za wiele istotnych dodatków(klimatyzacja,system audio itd.),które w Corolli znajdują się w standardzie.
Brak.
Brak.