Jezeli ktos nie lubi jezdzic po warsztatach i nie ma wygorowanych wymagan co do komfortu designu czy wodotryskow w samochodzie to bedzie dobry wybor.
Prawdopodobnie najlepsza wersja to 1.6 z klimatyzacja.
Co tu duzo mowic, silnik 1.4. Zeby kogos wyprzedzic na trasie trzeba zredukowac do trojki i wejsc na wyzsze obroty
Moglaby byc lepsza, szczególnie slabo jedynka i dwojka. Czasami nie wchodzi tez wsteczny. Da sie przyzwyczaic.
Dobrze trzyma sie drogi, bez problemow na zakretach. Zawieszenie wytrzymale, nadaje sie do jezdzenia po naszych dziurach.
Z przodu super. Z tyłu tez super (kombi - kwestia przyzwyczajenia)
Nie jestem wymagajacy, wszystko dla mnie jest OK jak za ta cenę. Z punktu widzenia kierowcy przydalby sie lepszy podlokietnik.
Samochod troche paruje. Przydaje sie klimatyzacja. Ogrzewanie zima nie jest zle ale mogloby byc lepsze.
Dla kierowcy (187cm) i pasazera z przodu bez problemu.
Glosno powyzej 120km/h. Czasami trzeszczy cos na wybojach.
Zuzycie paliwa przecietne, jak na silnik 1.4 mogloby byc mniej. Przeglady - unikac ASO - moze i solidniej ale drogo!!! W tym samochodzie wymienia sie plyny + elementy zawieszenia + hamulce - szkoda kasy na ASO. Lepiej kupic samemu czesci i podjechac do znajomego pana Kazia. Rozrzadu robic nie trzeba - jest lancuch.
Jak sie kupuje uzywany (np 3-letni) to troche boli po kieszeni. Te samochody nie za bardzo traca na wartosci. To pewnie przez ich jakosc - teraz Toyota juz takich nie robi.
Jedna zarówka sie przepala raz na rok. Troche to denerwujace.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V 97KM 71kW