Ocena kierowcy - Toyota Corolla IX (E12) Hatchback

Użytkownik, 14 lat temu
Silnik 2.0 D-4D 90KM 66kW
Rok produkcji 2002
Toyota Corolla IX (E12) Hatchback 2.0 D-4D 90KM 66kW 2001-2009 - Oceń swoje auto
Silnik : Bardzo oszczędny i dynamiczny.
Za całokształt daje 4 bo zawsze może być lepiej.
Bardzo ładna praca silnikia, elastyczny i dynamiczny mimo że to tylko 90 KM turbinka robi swoje :). Jak na diesla dodatkowym plusem jest niski poziom hałasu. Jak dla mnie OK
Czasem są małe kłopoty z wrzuceniem R. Ale za 2-3 razem jest już OK.
Bez zastrzeżeń
Widoczność oceniam na 4. Czasem przy ostrzejszych zakrętach przeszkadzają przednie słupki, denerwujące. Prócz tego wszystko jest OK.
Bez zastrzeżeń
Jeśli chodzi o wentylacje to super. To jeden z rzeczy która mnie zaskoczyła w tym aucie bardzo pozytywnie. Przez chwile miałem okazję jeździć fiatem bravą przy 2 osobach w środku były już problemy z odparowaniem szyb, szkoda pisać... A w toyocie 4 osoby na pokładzie i wentylacja świetnie działa wielki plus za odparowywanie :). Klima też ok.
Trochę wąsko drzwi są za blisko ale z drugiej strony czego można się spodziewać, to nie ten segment samochodowy. A jak z miejscem dla pasażerów to nie wiem, zazwyczaj jestem kierowcą. Bagaznik trochę mały.
Tak jak wcześniej pisałem, jak na diesla jest OK. Najciszej jest przy 80-100 km/h. przy 120 już robi się mniej przyjemnie.
Jeśli chodzi o ekonomie w tych latach to uważam że nie ma mocnych na d4d. Autko naprawde bardzo ekonomiczne.
Jak wiadomo toyota do tanich nie należy za tą cene trochę denerwuje mnie czasem strzelające podszybie. Tak to materiały OK.
rolka paska wielorowkowego
Nic, oby tak dalej.