Ocena kierowcy - Toyota Corolla IX (E12) Hatchback

tr, 18 lat temu
Silnik 1.4 D-4D 90KM 66kW
Rok produkcji 2005
Toyota Corolla IX (E12) Hatchback 1.4 D-4D 90KM 66kW 2004-2009 - Oceń swoje auto
jak narazie jest ok
do 1600 trochę ospały, powyżej 1600 obr/min wydaje się jakby to auto miało trochę więcej niż 90KM bardzo fajnie
Trochę ciężko wchodzą biegi szczególnie wsteczny. W sumie to całkiem nowe auto i cały czas liczę że się dotrze :) jakby co na pierwszym przeglądzie wspomne w serwisie
bardzo ok , dobre sztywne zawieszenie. Dobrze wybiera warszawskie dziury. Jestem strasznie przewrażliwiony na tym punkcie, toyota spełnia moje oczekiwania. Przy prędkościach powyżej 160 km/h dobrze trzyma się drogi
ok
mam powyżej 185 cm wzorstu i nie narzekam na brak miejsca.
super działająca klimatyzacja, bardzo cicha, rewelacyjna nagrzewnica spalinowa nieraz pomogła w zeszłą zimę przy -30 w aucie robiło się ciepło po 6-8 minutach - rewelacja.
z tyłu jest mi wygodniej przy moim wzroście. Ale nie ma co narzekać.
auto ciche - super cichy silnik - ludzie nie wierzą że to diesel. Napis na tylnej klapie pomaga im uwierzyć D4D :)
chyba nie ma co narzekać. Przy normalnej jeździe po warszawie, po staniu w korkach spala mi w mieście na poziomie 6,3 l/100km to chyba nie jest źle. W trasie przy szybkiej jeździe między 120 - 160 spalanie na poziomie 6 l/100 km
jestem strasznym pedantem i denerwują mnie wszelkie szczegóły więc w tej opinii mogę być nieobiektywny
jak narazie brak

On - zużycie paliwa dla silnika 1.4 D-4D 90KM 66kW [l/100km]