Ocena kierowcy - Toyota Corolla IX (E12) Hatchback
Silnik 1.4 D-4D 90KM 66kW
Rok produkcji 2004
Przebieg:
5 tys. km
chodzi jak burza , bardzo bardzo malo poli a wazy ponad 1200 kg , przyjemnosc z jazdy duza , dla nas jak narazie rewelka
silnik 1,4 dizel jak dla nas ok.- cichy , jechalismy zapakowani na wczasy plus rowery szedl jak burza , wciskasz pedal gazu chwilke sie buja i rura do przodu - jak jade bez rowerow i z malym ladunkiem - pod gorke 4 bieg rura i moge ciachac 5 bieg- ludzie nieraz zdziwieni ci ktorzy ze mna jada ze pod gore 5 i jeszcze rwie do przodu
sa male problemy nieraz przy wstecznym ale to rzadkosc biegi wchodza fajnie i precyzyjnie
dla nas bardzo dobry trzyma sie drogi jak przyklejony- bardzo dobrze sie prowadzi ta maszyne i jaka przyjemnosc z jazdy
s mysle ze dobra a slupki z tylu daja sie we znaki w kazdym aucie - dla mnie ok. przy cofaniu nie mam wiekrzych problemow mysle ze np. w yaris jest o wiele gorzej
ok
klimy nie mamy a nagrzewa sie dosc szybko w zimie
mysle ze z przodu jak z tylu dobrze jak na razie nikt nie narzeka wszedzie pisza ze maly bagaznik dla nas wystarcza
kto ze mna jedzie dziwi sie ze dizel i tak cicho
6,4 w zimie przy ostrych mrozach i sniegu - na wiosenke i lato 5,5 w czasie podrozy na wczasy 4,6 a byl obladowany jak diabli no i trzy rowerki na haku jechalismy jakies 90 - 100 km /godz wiadomo ze z rowerkami szybcij nie wolno ale na autostradzie dalismy czadu i gnalismy 160
dalismy za dizel wiecej o ok. 4 tys niz za benz. i mysle ze zrobilismy b. dobry zakup polecam teraz daja do ceny klime
jezeli chce ktos wiecej inf . mozemy podac
jak na razie nic nie dolega oby tak dalej
ok.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 D-4D 90KM 66kW