Ocena kierowcy - Toyota Corolla IX (E12) Hatchback

hejlman@wp.pl, 12 lat temu
Silnik 1.4 i 16V 97KM 71kW
Rok produkcji 2003
Toyota Corolla IX (E12) Hatchback 1.4 i 16V 97KM 71kW 2001-2009 - Oceń swoje auto
Inne : Caloksztalt,myslalem ze w dzisiejszych czasach niezawodnosc to slowo mit,ale po 3 latach uzytkowania i dosc sporym przebiegu na lpg wiem ze corolla nie bez powodu jest nazywana pancernym i bardzo niezawodnym samochodem
POLECAM!!samochod przejechal ponad 300tys km z tego 200 tys na gazie...i zero problemow,lalem paliwo wymienialem filtry i olej,nie brala grama oleju,silnik chodzil rowno na gazie jak i na benzynie,denerwujace sa tylko czeste wymiany zarowek,przy stanie licznika 3002 tysiace awarii ulegla cewka zaplonowa na 1szym cylindrze,koszt naprawy 40zl...za czesc plus moje checi do wymiany,uwazam ze ponadplanowe wydanie 40 zl na samochod z tym przebiegiem to smiech na sali,nastepny samochod rowniez corolla tyle ze e15 z chwalonym rowniez z trwalosci i oszczednosci silnikiem d4d
elastycznosc dostateczna,glosno przy duzych predkosciach rzedu 180km/h
na zimnym oleju lekko haczy na rozgrzanym stawia lekki opor jednak mnie to odpowiadalo:)biegi wchodza precyzyjnie
porownywalny z mistrzem w tej kwestii,fordem focusem
wszystko pod reka,samochod pod wzgledem ergonomii kazdemu przyadnie do gustu
mile zaskoczenie wersja hb 3d bardzo przestronna
glosno powyzej 4tys obr.
wlasciciel corolli nie wie co to naprawa:) zuzycie paliwa rozne w zaleznosci od stylu jazdy miasto 9l gazu.trasa do 130 okolo 7.5 l/100 jazda autostradowa 180km/h w niemczech 13 l/100km niektorzy napisza ze bzdura,jednak jezdze na niemieckim i holenderskim paliwie a to kolosalna roznica.na baku gazu 35l przejechalem 560km max! jadac 100km/h
droga w zakupie ale warta kazdego wydanego grosza,materialy wykonczeniowe na tle konkurencji wypadaja blado,ale takiej niezawodnosci zycze kazdemu maniakowi motoryzacji
przepalajace sie zarowki h7
samochod sluzyl w szeregach pewnego banku po leasingu kupili go moi rodzice nastepnie ja zostalem szczesliwym posiadaczem tego samochodu samochod przejechal ponad 300tys km z tego 200 tys na gazie...i zero problemow,lalem paliwo wymienialem filtry i olej,nie brala grama oleju,silnik chodzil rowno na gazie jak i na benzynie,denerwujace sa tylko czeste wymiany zarowek,przy stanie licznika 3002 tysiace awarii ulegla cewka zaplonowa na 1szym cylindrze,koszt naprawy 40zl...za czesc plus moje checi do wymiany,uwazam ze ponadplanowe wydanie 40 zl na samochod z tym przebiegiem to smiech na sali,nastepny samochod rowniez corolla tyle ze e15 z chwalonym rowniez z trwalosci i oszczednosci silnikiem d4d

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V 97KM 71kW [l/100km]

9,5