Ocena kierowcy - Toyota Corolla IX (E12) Hatchback

Janusz, 13 lat temu
Silnik 1.4 i 16V 97KM 71kW
Rok produkcji 2002
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Toyota Corolla IX (E12) Hatchback 1.4 i 16V 97KM 71kW 2001-2009 - Oceń swoje auto
Inne : Gdy kupowałem corolle w 2002 roku słyszałem opinie że TOYOTA to już nie te auta co kiedyś że się psują że silniki VVTi to się będą p..dolić itp itd. po 9 latach użytkowania powiem że moja COROLLA spisuje się bardzo dobrze -samochód codziennie jeździ odpoczywa tylko w niedzielę (nie każdą) jak dbasz tak masz.
Przeniesienie napędu : Wymiana sprzęgła po 95000 km
Przez 10 lat nigdy nie zawiódł dobra kultura pracy silnik naprawdę bardzo dopracowany
Brakuje 6 biegu i 2 wchodzi mało precyzyjnie
Przejechane 130000 km żadnych problemów wymiana tylko tarcz i klocków hamulcowych.
Brak czujników cofania !
Wszystko pod ręką choć brakuje regulacji głośności radia w kierownicy - ale w 2002 roku tego bajeru nie było w samochodach hi hi.
wymiana filtra co roku = brak smrodku i wilgoci
Jest bardzo wygodnym samochodem. Mało które o podobnych wymiarach mu dorównuje.
Toyota jest super do 120km/h potem niestety zaczyna się warkot. ale w którym samochodzie jest cicho przy tej szybkości
Serwisuję u Pana Janka cena średnio 200zł za przegląd z materiałami. wszystko zgodnie z książeczką serwisową. Spalanie srednie na poziomie 7l lato 8l zima -samochód bez klimy
Auto kupione w 2002 roku za 50600zł myślę że było warte tej ceny. Do dziś a jest to już prawie 10 lat nie wiem co to serwis - może trafił się mi taki model
Brak uwag
brak uwag