Ocena kierowcy - Toyota Corolla IX (E12) Hatchback
Przebieg:
100 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
Dosc dobrze silnik pracuje cicho i rowno.
W moim przypadku praca skrzyni biegow oceniam jako srednia poniewaz biegi wchodza dosc ciezko.
Prowadzi sie bardzo dobrze trzyma sie drogi nie buja za zakretach jak mniejsze auta np Corsa czy Clio
Widocznosc przecietna, do przodu dosc dobrze duza szyba tylko slupki czasem przeszkadzaja a do tylu slabo wysoko umieszczona mala szyba.
Wszystko wyglada bardzo ladnie ale podczas jazdy denerwuja trzeszczenia plastikow :(
Ogrzewanie chodzi bardzo dobrze, jedynie przydalaby sie tu jak w focusie podgrzewana przednia szyba ;)
Autko z pozoru male w rzeczywistosci oferuje sporo miejsca w srodku takze duuzy plus ode mnie. Bagaznik moze do wielkich nie nalezy ale mi wystarczyl nawet do przewozu sporych rzeczy po zlozeniu siedzen ;)
Chyba dosc dobrze. Na postoju silniczek ledwo slychac a podczas jazdy raczej w porzadku.
Zuzycie paliwa wiadomo mogloby byc mniejsze u mnie jezdzac glownie po miescie pali 8-8.5L/100km.
Jak dla mnie bomba :) Wymienialem tylko zarowki kokpitu bardzo latwy dostep oczywiscie najpierw sprawdzalem na forum jak sie do tego zabrac :)
Nie wiem czy do powaznych usterek mozna to zaliczyc ale chodzi o kolektor ssacy wg. niektorych auto bylo nieoplacalne do naprawy.
A Naprawe mozna wykonac nawet samemu w 1 godzine.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V 97KM 71kW