: Nieamowicie sprężyste, twarde, można poszaleć.
Ogólnie bardzo dobre auto - ale dla mieszkających i jeźdzących poza miastem.
Silniczek silny jak słoń (177KM), ale ma potężną turbodziurę - bardzo przeszkadza w mieście, niestety elastyczność nędzna, efektywne obroty to od 2k do 3-3,2k obrotów
Silnik doskonały na trasie - ocena 6 - gdybym miał możliwość przejechać się przed zakupem to na pewno wybrałbym silnik 136KM - tym jeździłem w salonie i był dużo przyjemniejszy i tylko trochę słabszy, niestety złakomiłem się bo dopłata zaledwie ok.5000zł
Skrzynia precyzyjna, ale przy szybkiej zmianie biegów można nie trafić
Układ na 5 - cichy, stabilny, zakręty można brać z dowolną prędkością, doskonale daje wyczucie drogi (aż za bardzo bo felgi 17 i cienkie opony), hamulce bardzo dobre, chociaż chyba pojawia się fading przy hamowaniu z dużych prędkości - ale to jeszcze muszę zbadać.
Nie mam żadnych zastrzeżeń co do widoczności na wszystkie strony.
Bardzo dobra, wszytko w zasięgu ręki, tylko te #@!#!@ podłokietniki - najlepiej wywalić, ale zostają dziury :(.
Na razie bez problemów
Bardzo dużo miejsca dla każdego (z tyłu mieszczą się spokojnie trzy foteliki), bagażnik przeciętny, ale wystarczający - na codzień i tak jeżdzę głównie sam.
Aż za bardzo doskonałe bo silnika praktycznie nie słychać i trzeba pilnować obrotów na zegarach, hałas (powietrze i opony) staje się natrętny powyżej 180 km/h - ale przecież z taką prędkością się nie jeździ ;)
Niestety tutaj porażka całkowita. Wiadomo, że na samo powietrze nie może jeździć, ale spalanie w mieście ok. 11 l jest co najmniej o 2 litry za duże (KATALOGI PODAJĄ OK 8,5 L W MIEŚCIE), w trasie przy płynnej i spokojnej jeździe (w zakresie 120-140 km/h) około 7,5 l.
Zobaczymy za parę lat przy odsprzedaży.
Mam od nowości lekko skręconą od osi kierownicę - wymaga najprawdopodobniej regulacji zawieszenia - niestety w serwisie powiedziano, że nie podchodzi to pod gwarancję bo przyjechałem do nich "dopiero" po 2 tygodniach, więc nie moga tego "wcisnąć" jako przegląd przedsprzedażny, a takie usterki nie są objęte gwarancją jako wynikające z eksploatacji :(
Na razie nic, ale jeszcze na to za wcześnie, za rok postaram się wpisać znowu.
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 D-4D 177KM 130kW