Co tu dóżo mówić, to trzeba poczuć :-)
Auto najlepsze w swojej klasie wg mojej oceny. Dynamiczne, super bezpieczne, 5 gwiazdek (jako jedyne w swojej klasie) Polecam silnik diesla!
płynny, cichy, o dużej mocy (wersja 2,2D / 136KM) świetnie dobranej do masy pojazdu.
Przy wyprzedzaniu na każdej prędkości -bomba!
Klasa zasa dla siebie!
Bez zastrzeżeń, nowatorskie włączanie wstecznego może na początku daje się we znaki. Czasami przy pośpiesznym parkowaniu wymagającym kilkuj manewrów przód - tył można omyłkowo zamiast "1" włączyć "R" i na odwrót. Ale nie można tego unać za wadę. Ogólnie ok
Wszystkie układy i systemy kontroli pozwalają naprawdę na pełen komfort jazdy i wysokie bezp. Świetne na nasze drogi zawieszenie, wyśmienicie (mimo swojej wysokości) trzyma się drogi.
Dobra. Widoczność do tyłu jednak zostawia trochę do życzenia
Doskonałe fotele, możliwość regulacji w wielu płaszczyznach. Oświetlenie paneli sterowania nawiewem i klimatyzacją w dzień niemal nie widoczne :-(
Wszystko bardzo dobrze
dla kierowcy i jego kompana bardzo duża przestrzeń! Pasażerowie w drugim rzędzie - idealnie. Trzeci rząd jedynie dla dzieci względnie dla dorosłych na krótkie dystanse.
Diesel, niemniej jednak bardzo dobre!
W wersji diesla jaką jeżdżę zużycie paliwa bardzo dobre zważywszy na moc jaką mamy pod maską (136KM). średnio spala mi książkowo - 6,3l/100km
Gorzej z cenami przeglądów.
Ok 700 zł na 15tys km / ok 900 na 30 tys km / ok. 1200zł na 60 tys km
cena niezbyt przyjazna dla portfela, ale przy jakości i wyposażeniu wersji SOL da się przeżyć!
brak MP3
podłokietnik kierowcy średnio wygodny
tempomat bardzo intuicyjny
Przy prędkości pow. 180km/h gwizd od bocznych drzwi na wysokości uszczelek. Trzeba lekko "drgnąć" przycisk otwierania szyby, aby zmiejszył nacisk szyby na uszczelkę która najwyraźniej się wybrzusza i na współ z wiatrem gwiżdże :-)
Wymienili mi już panel sterowania szybami i zamkiem centralnym. Nie działał przycisk blokowania możliwości otwierania szyb przez np. dzieci
na razie 4 m-ce 30 tys km, nic się nie dzieje
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 D-4D 136KM 100kW