od 2013r użytkuje Toyota corolla verso 2,0 diesel 90km.kolka moich wpisów już się znajduje w opisach.
Ostatnio zacząłem jeżdzić w miarę przepisowo. I co ,, doznałem olśnienia. Mieszczę się w zakresie od 800- 2250 ob/min.
auto na kompie pokazuje 3,8 l/100km,, oczywiście na trasie ok 500km . Ale o to mi chodziło.Oczywiście wszystkie filtry co roku wymieniane,olej, i w ogóle dbam zawsze o każde auto które posiadam,Ponieważ mam jeszcze mercedesa cdi 2148 cm. I tez mam rekord na trasie 4,8 /100 i tez ok 500km . Czyli można nie szalejąc i nie spiesząc się zbytnio sporo zaoszczędzić paliwa. Obecnie jest to wskazane ze względu na drogie paliwo ,a także na wysokie mandaty za przekroczenie prędkości. Fakt kiedyś miałem cięższą nogę. Ale z wiekiem przychodzi zapotrzebowanie na spokojne i tanie podróżowanie. Szpan już po za mną.
Pozdrawiam wszystkich dbających o swoje cacka kierowców i panie prowadzące pojazdy,,
niezawodny,ale troszkę więcej mocy przy starcie by się przydało.
Ma swoje wady , nie jest super synchroniczna. Można się przyzwyczaić
bez zastrzeżeń.
po 18,5 roku tylko jedno miejsce musiałem zabezpieczyć u blacharza.Oczywiście spód był 2 razy konserwowany przeze mnie.
dobra +
dobra.
zbyt silnie trzeba przyciskać ,,przycisk,,nawiewu klimatyzacji
bardzo dobre rozwiązania. Wszystko blisko.
bardzo dobrze, mnóstwo schowków i super dostęp do żarówek,duży bagażnik,wygoda jazdy dla pasażerów i kierowcy.
nie mam słów. Super,, szczególnie trasa
Trzeba trafić na egzemplarz i po prostu dbać o auto.
drobiazgi. mogło by być lepsze ogrzewanie.
Nie miałem żadnych usterek poważnych , których nie można było rozwiązać w porę. W trakcie jazdy nigdy mnie nie zawiodła,,Po prostu trzeba pamiętać że auto też potrzebuję opieki,,
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 D-4D 90KM 66kW