Ocena kierowcy - Toyota Corolla Verso E120

julgas@op.pl, 18 lat temu
Silnik 1.8 VVT-i 130KM 96kW
Rok produkcji 2004
Toyota Corolla Verso E120 1.8 VVT-i 130KM 96kW 2001-2007 - Oceń swoje auto
Jestem bardzo zadowolony z tego samochodu, dobrze sie prowdzi i ogromna mozliwosc dopasowania wnetrza do potrzeb sa niewatpliwie jego zaletami.Kupilem go z powodu legendarnej jakosci Toyoty, ale o tym zeby cos powiedziec to chyba jeszcze zbyt wczesnie.
Jak na tak wysoki i dosyc ciezki samochod to naprawde dynamiczny silnik. Chociaz po tym jak sie przesiadlem z Passata turbo wydawal mi sie troche mulowty.
Czasami zgrzytanie przy wrzucaniu wstecznego biegu,reszta biegow bardzo dobrze.
Tutaj jest naprawde dobrze, samochod jezdzi jak przyklejony do drogi, zawieszenie jest twarde ale wygodne a takie lubie najbardziej.
Do przodu jest dobrze ,chociaz mam ten samochod prawie 1,5 roku i wciaz nie czuje gdzie konczy sie maska, do tylu jest gorzej, cofam tylko na lusterkach, mysle tez o czujnikach parkowania.
Jak dla mnie wszystko jest na swoim miejscu.
Wentylacja , mysle tu o klimie jest dobra,chociaz nie wiem dlaczego nie moge wlaczyc nawiewu tylko na przednia szybe.(wlacza sie na przednia szybe i na nogi)
Tutaj nie moge narzekac, mam wersje z 7 siedzeniami i wbrew pozorom uzywam ich dosyc czesto, glownie do przewozu dzieci lub malych doroslych wg. mnie jezeli ktos nie ma wiecej niz 160 cm to mozna tam wytrzymac.
Jest naprawde cicho,powyzej 125 km/h jest wyraznie glosniej, ale nie mozna powiedziec ze to przeszkadza.
Wysoki samochod, waga 1350 kg,wiec zuzycie na dlugiej trasie z przecietna predkoscia 130 km/h 7.3 l/100km z czterma osobami i z duza iloscia bagazu+wlaczone airco uwazam za wynik przyzwoity, w miescie jest wiecej zdarzalo sie i 10 l. Ceny przegladow sa tanie(Holandia), w porownaniu do Passata ktorego bylem pechowym wlascicielem przez 3 lata, to nawet rewelacyjnie tanie(spadek o 1000%!!!)
Drogi samochod.
Nic!