Układ hamulcowy
: świetne hamulce , jak się później dowiedziałem tarczowe na 4 koła.
Dzięki temu można jeździć sobie najnormalniej jeździć 130km/h od świateł do świateł ;)
Dla 2 osób, szybkie, praktyczne, bezawaryjne, dość duży bagażnik. Szkoda że skończyli produkować :)
Mógłby być mocniejszy na niskich obrotach. Na wysokich poezja:D
Spod świateł wszystko do pojemności 3l definitywnie odpada w momencie gdy na 2 biegu przekracza 6tys obrotów:)
Wsteczny czasami kiepsko wchodzi ale to nie problem. Dźwignia prod tył i włazi:)
Po za tym super, krótko i precyzyjnie, nigdy nie pomyliłem biegów.
poza tym długie przełożenia
1 - 80km/h
2 - 120km/h
3 - 160km/h
4 - nie wiem:)
5 - zbędne
(bez dotykania czerwonego pola na obrotomierzu oczywiście)
W mieście 3 odpowiada 4 w normalnych samochodach.
W mieście tak sobie bo GT ma trochę twarde zawieszenie. Ogólnie po wyjeździe na trasę czuć ze to auto do ścigania.
W zakresie 100-180km/h jeździ sie tym jak po mieście, nie czuć prędkości, super precyzyjne prowadzenia, pięknie przyśpiesza.
Sama przyjemność.
Po wymianie opon na yokohame AVS auto trzyma się ślimak, wzrósł też komfort:)
Do przodu ideał, do tyłu też, lusterka bez martwych pól. Spoiler z tyłu pomaga a nie przeszkadza, ponieważ określa dokładnie gdzie auto się kończy przy parkowaniu
Jak w kokpicie, wszystko chodzi precyzyjnie, najmniejszych śladów luzów gdziekolwiek
Klima chłodzi po 2sek, szyber dopełnia całości. nic dodać nic ująć.
Z przodu super (mam 188cm) z tyłu i tak nikt nie jeździ, ale jak już to dziewczyny do 165cm mają idealnie.
Naprawdę dobrze, silnik słychać tyle ile trzeba, na niskich obrotach praktycznie wcale, ze wzrostem szybkości powyżej 140km/h wypada zamknąć szyberdach by nie było gwizdów:)
Eh, trasa ciągłe wyprzedzanie to 9l czyli dobrze, trasa ekonomicznie nie miałem okazji sprawdzić bo nie jeżdżę ekonomicznie:)
W mieście cóż, wawa min 13l w mniej zakorkowanym byłoby zapewne mniej.
Tanie nie było, ale chyba i tak nic innego w takim wyposażeniu , takiej bezawaryjności i takich osiągach się nie kupi.
Heh, i dlatego je właśnie kupiłem, po prostu poezja, ni hu hu, nic.
A auto ma 11 lat:D
nic i nic się nie zanosi
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 170KM 125kW