Ocena kierowcy - Toyota Celica VI Coupe

Silnik 1.8 i 16V 116KM 85kW
Rok produkcji 1997
Okres użytkowania: 1 rok
Toyota Celica VI Coupe 1.8 i 16V 116KM 85kW 1993-1999 - Oceń swoje auto
Inne : Prowadzenie, wygląd, wnętrze jak w rasowym aucie sportowym kokpit w strone kierowcy. Auto niewątpliwie ma duszę.
Silnik : uważać na 1.8
Karoseria : dzwi rdzewieją trudno o zamienniki
Silniki 1.8 posiadają jedną wadę- piją olej. To norma, na próżno szukać motoru o tej pojemności który teog nie robi. Mój po generalnym remoncie zszedł do magicznego 1l na 4000km. Aczkolwiek gdybym mógł podjąć decyzje jeszcze raz napewno zrobiłbym swap na 2.0 powód? więcej mocy!
Krótka, sprzęgło również, dla mnie bajka.
Twarde zawieszenie, w dziurach boli.
Parkowanie cięzko zwłaszcza przy cofaniu, jeśli masz ponad 190cm wzrostu to także na światłach trzeba schylać głowę aby zobaczyć sygnalizator wiszący nad pasami. Złoty środek to kamerka cofania i zycie staje się prostsze :)
z przodu nigdy nie narzekałem na brak przestrzeni, jednak z tyłu owszem można kogoś przewieść ale założenie tego auta to raczej 2 + 2
Wyciszenie słabe, ja zainwestowałem pare stów i wygłuszyłem auto, teraz jest doskonale.
Oprócz generalnego remontu silnika, którego nie musiałem wykonywać ale miłość do auta sprawiła że chciałem ideał, ponad to auto nie generowało żadnych kosztów. Wiele rzeczy można zrobić samemu konstrukcja jest na tyle prosta.
Uzywane egzemplarze zadbane chodzą nawet po 12-13 tyś mysle że warto wejść w taki egzemplarz.
Jedyne problemy to silnik 1.8 jeżeli kupiłeś w dobrym stanie to się nie martw. Unikaj tych zmęczonych na bank dymią.
nie zaobserwowałem

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 116KM 85kW [l/100km]