Układ hamulcowy
: hamulce wentylowane, podwójna tarcza, bardzo skuteczne mimo, że z tyłu bębny, także ręczny bardzo skuteczny (w swojej klasie)
: lekka rdza na wewnętrznych dolnych krawędziach drzwi
: nieprecyzyjna praca gałki sterowania nawiewem powietrza w położeniach skrajnych
: czasem immobilizer (zewnętrzny, osobny kluczyk) nie łapie za pierwszym włożeniem
po prostu się jeździ
słabo się zrywa chociaż potrafi ruszyć z piskiem opon i byc liderem na przeciętnym :-D skrzyzowaniu
denerwuje mnie lekki opór przy włączaniu biegów i jakby kliknięcie, ASO powiedziało, że tak ma być bo dźwignia przekazuje sterowanie przez linki a nie przez drążek, może to i dobre bo to jakby dodatkowe sprzęgło przed synchronizatorami
nie stwierdziłem żadnych problemów ale też bałbym się ostro zakręcać przy prędkości powyżej 150, Audi quattro z AWS nie bałem się
w vanach czasem miałem lepiej :-D
niczego się nie mogę czepiać, podłokietnik w drzwiach i pod prawą ręką - dokładnie tam gdzie mi trzeba, jedyny jak na razie pojazd w którym po cofnięciu siedzenia do wygodnej pozycji mam jeszcze jeden ząbek do tyłu :-D
ale nie doskonale - czasem drobny chwilowy problem przy zamarzniętej przedniej zimą lub zaparowanej w gorące lato
no tu nie moge inaczej, luz i z przodu i z tyłu
jak dla mnie OK, ciszej niż Audi diesel
spala średnio z 8 litrów E95 to w normie jak na tak duży pojazd, naprawy - prawie ZERO, jeszcze się nigdy nie zepsuł
profilaktycznie wymieniam pasek rozrządu, olej itp. ale wszystko ceny standard, filtry - zamienniki filtronu itp.
no NIC się nie zepsuło, raz gumę złapałem na gwoździu do mocowania styropianu przy ocieplaniu bloku
NIC nigdy nie padło
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 99KM 73kW