Ocena kierowcy - Toyota Carina V Kombi

Silnik 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Rok produkcji 1997
Toyota Carina V Kombi 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW 1993-1998 - Oceń swoje auto
Silnik : Według mnie jedna z bardziej udanych konstrukcji
Tak naprawdę jestem z tego autka bardzo zadowolony, pomimo że jest ono z innej epoki lata 90 to myślę że wiele obecnie produkowanych nie dało by mi tyle przyjemności z jazdy oraz samego posiadania go co Carina. Aczkolwiek trzeba się liczyć że dziesięcioletni samochód swoje przeszedł a niektóre rzeczy ulegają zwyczajnemu zużyciu.
Świetna elastyczność silniczka,na trasie nie ma znaczenia czy wyprzedzasz na 4 czy 5 wystarczy nacisnąć pedał gazu i wyprzedzać. Przy utrzymaniu odpowiednich obrotów (od 3 tys wzwyż)wkręca się momentalnie i wymiata niesamowicie. Jak dla mnie super
Autko ma przejechane ponad 180tys. więc i skrzynia trochę przeżyła ale nie ma z nią problemów
Jak dla mnie troszeczkę za miękkie zawieszenie ale w końcu jest to limuzyna a nie rajdówka. Na podróżowanie z rodzinką w sam raz. Podczas szybkiego pokonywania zakrętów mam wrażenie jakby autko chciało uciec ale jakoś daje radę. Druga sprawa że amorki już nie pierwszej świeżości.
Szału nie ma jeśli chodzi o widoczność przez tylną szybę, przód i boki są OK
Wszystko jest tam gdzie być powinno
Ok
Jeśli była by 6 to bez wahania, jest tyle miejsca że moim zdaniem pięciu kotletów (plus trzech w bagażniku) prosto z siłowni zmieściło by się spokojnie i nawet by nie narzekali.
Ok
Jak na dwu litrowy silniczek o przyzwoitych osiągach i średnio szybkiej jeździe jest bardzo przyzwoicie gaz trasa ok 7; miasto 8-11 benzynki nie testowałem ale źle nie jest Ceny napraw nie znam bo ich jeszcze nie miałem
Przy kupnie używanego warto kupić autko dobrze traktowane za nieco więcej niż oszczędzać bo naprawdę warto. Jeśli ktoś dba o ten model to będzie mu służyć przez długie lata

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW [l/100km]

8,5