Fantastyczne auto , może trochę nijakie jeśli chodzi o wygląd .
Silnik to kwintesencja najwyższej kultury pracy . Bardzo dużo mocy , można poszaleć . Ta pojemność doskonale pasuje do tej wielkości nadwozia .
Dość precyzyjnie działa , bardzo dobrze zestopniowana . Trochę problemów czasami z dwójką przy dużych obrotach .
Bardzo dobrze , dobrze tłumi nierówności pełen komfort podróżowania . Niestety co 10tys albo częściej do wymiany łączniki drążka stabilizatora . Można montować polskie tanie po około 20pln za sztukę w niczym nie ustępują oryginalnym a jest dużo taniej .
Byłoby doskonale gdyby nie trochę gorzej z tyłu .
Wszystko na swoim miejscu , prostota i wygoda . W zasadzie dopiero ktoś mi zwrócił uwagę że przepaliło mi się większość żarówek podświetlenia kokpitu gdyż wszystko obsługiwałem już na pamięć bez odwracania wzroku od jezdni .
Całkiem nieźle , klima manualna ale dobrze chłodziła , niestety już w tym wieku auta czynnik trzeba było uzupełniać co rok na wiosnę , ale wszystko ma swoje plusy bo przy okazji był przegląd klimy .
Mnóstwo miejsca zarówno z przodu jak i przede wszystkim z tyłu . W rzadko którym aucie w tej klasie jest tyle miejsca na tylnej kanapie że nawet przy maksymalnym odsunięciu fotela kierowcy można siedzieć z nogą założoną na nogę .
Całkiem nieźle , chociaż przy ostrzejszej jeździe już słychać silnik , niemniej spokojnie na trasie można podróżować w ciszy . Plastiki dobrze spasowane nic nie trzeszczy.
Nieźle , w zasadzie nic się nie psuło , wymiana części eksploatacyjnych , spalanie jak na 2 litrowy motor całkiem poprawne .
Najwyższa jakość za rozsądne pieniądze . Dobra inwestycja na długie lata pod warunkiem ,że nie mamy do czynienia z zajeżdżonym żęchem po dachowaniu .
Tu się nic nie psuje , nawet żarówki nie chcą się przepalić i w zasadzie wymieniałem je kiedy już zaczynały nędznie świecić .
Nigdy przez całe pięć lat użytkowania nie zawiodła mnie , nie licząc sytuacji kiedy padł akumulator , ale po założeniu nowego hulała przy największych mrozach .
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW