polecam każdemu, kto chce mieć komforotowe i niezawodne auto, ale do szybszej jazdy się nie nadaje - zbyt miękkie zawieszenie. idealne dla rodziny.
cichutki, mocny ale do dynamicznej jazdy potrzebuje wysokich obrotów (wkręca się momentalnie), co jednak raczej nie pasuje do miękko zestrojonego zawieszenia, elastyczność dobra, ale lepiej zredukować do 4 przy wyprzedzaniu tirów - idzie jak rakieta.
ogólnie bdb tylko czasem jest kłopot z wrzuceniem jedynki
komfortowy, autko płynie, ale nie nadaje się do szybkich łuków - mocno się przechyla. obciążone mocno "siada".
do przodu OK, to tylu kiepsko - wysoki tył
wszystko jest tam gdzie być powinno.
wentylacja b.dobra, ogrzewanie w zimie troszkę powolne, ale jak się rozhula to jest OK.
nic dodać nic ująć - super rozplanowane wnętrze, fotele bardzo wygodne, podłokietnik na wysokości dokładnie takiej jak trzeba, wszystkie przełączniki w zasięgu ręki kierowcy, żadnej ciasnoty z tyłu nawet wysocy mają wystarczająco miejsca na nogi i glowę
przy 170 można spokojnie rozmawiać, po rozruchu silnika jakby nie było
moja trasa to 80% miasto i korki, więc 2000 musi swoje wyżłopać, średnie spalanie całokształt to 11,9
nie jest tani, ale to dobry wybór - poza tym toyoty trzymają wysokie ceny, relatywnie łatwo znaleźć nabywcę.
brak klaksonu (usterkę ponoć spowodował złodziej który próbował ukraść jak była młoda - ja już z tym kupiłem, ale koszt naprawy mnie odstraszył (prawie 1000 w ASO taki mały element w kole kierownicy, a zamienników brak); pękł drucik od podnośnika szyb przy zawiasach w drzwiach; na wertepach włączają się czasem przeciwmgielne tylne.
nic się nie działo, kompletnie
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW