Aż łza się w oku kręci, .że muszę go sprzedać, ale powiększyła się rodzina i musze zmienić na jakiegoś vanika. Jestem II właśc. Tojki- wcześniej miał ją starszy facet. gdy kupiłem ją 4lata temu (220 tys.km)była w super stanie i zreszto jest do dzisiaj.Naprawdę polecam .
Auto uwielbia obroty powyżej 4 tys. W dolnym przedziale jest trochę mułowate.Kultura pracy wysoka. Do setki zajmuje jej ok 10,5 sek ale trzeba ją kręcić.Niestety na gazie przy włączonej klimie można zapomnieć o wyprzedzaniu z 5 przy 90km/h.
Nic nie robione jak dotychczas- jedyne co to nieraz słychać huczenie sprzęgła. Mechanik jednak stwierdził,że to łożysko i wymienić je można dopiero gdy wymianie będzie podlegać tarcza sprzęgła. Ja z tym jeżdżę już 100 tys. i nic .
Moja TOJKA znakomicie się prowadzi.Po wymianie opon na nowe to już wogóle bajka-nie jedne nowe autko jest tak komfortowe.Co 20 tys. wymieniam łączniki stabilizatora - niestety wybijają się na naszych "autostradach".Niewielki koszt bo ok. 100 zl. z wymianą.Tojka super wchodzi w zakręty.Siedzenia bardzo wygodne nawet na dalekich trasach.
Jak na Tojkę przystało wiele schowków.
Latem klima , zimą zawiewa mi zimnym trochę przez wloty na twarz...??? Podobno może być nagrzewniczka trochę przypchana ale mój mechanik stwierdził, że to za dużo roboty i zasłonił mi wlot kartonikiem. Poskutkowało. Mam założony filtr p.pyłkowy.jest ok.
Nic dodać nic ująć .tojka ma mnóstwo przestrzeni, i do tego ten kufer 545l. rewela
jak na 320 tys. nie jest żle. Tata ma corollę 1,4 96 tam to jest dopiero głośno!
w mieści pali 0k. 9 gazu w trasie 8 . Naprawy u zaufanego mechanika symboliczne kwoty za robociznę + części -zamienniki wcale nie drogie
wymieniam to co się zurzywa w czasie normalnej eksploatacji żadnych poważnych napraw
brak
Toyota Carina V Hatchback 1.6 i 16V 99KM 73kW 1995-1998