Lista ocen Toyota Carina V Hatchback (201)

4,3
~MUNDEK
Hatchback 2.0 TD 83KM 61kW
nastepna bedzie toyota bez dwóch zdan - w moim przypadku juz czwarta , i nadala zostaje przy diezlu
~Krzysiek
Hatchback 1.6 i 16V XLi 114KM 84kW
Silnik sprawuje się poprawnie, jednostka lean-burn na niskich obrotach jest dość ociężała (spod świateł wyprzedza mnie czasem nawet pikaczento ;), ale jak się ciśnie gaz do dechy i zgaśnie lampka \"economy\" mamy w pewnym momencie miły efekt turbo :) (Silnik)
3,9
~pokmen2@interia.pl
Hatchback 2.0 i 16V 126KM 93kW
Samochód ma 300 tys. na liczniku więc najlepsze czasy ma za sobą, bardzo żle znosi współdziałanie z instalacją gazową. Na usprawiedliwienie trzeba powiedzieć iż poprzedni własciciel założył najprostszą instalację która może źle działać przy tym przecież dosyć nowoczesnym silniku. Samochód ma dobre wyposażenie ale nie ma ani jednej poduszki powietrznej , duży minus. Brak także kontrolki wlączonych świateł drogowych w tej klasie minus.
3,7
~misiabp@poczta.fm
Hatchback 1.6 i 16V XLi 114KM 84kW
auto bardzo udane ,ale chyba trafiłem na słaby egzemplarz ,poprzednio miałem Nissana sunny iprzejechałem nim 150000 sam itylko wymieniłem pasek rozrządu.
~ajamiol@o2.pl
Hatchback 2.0 i 16V 126KM 93kW
Kto jeździł Toyotą wie o co chodzi, kto nie jeździł niech żałuje.
4,5
~Mazurkiewicz@confreight.com.pl
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Bardzo dobre auto rodzienne za całkiem rozsadne pieniądze. Mały spadek wartosci. Nie polecam jednak silnika 1.6 do tego samochodu- jest po prostu za slaby.
4,5
~Maciej
Hatchback 1.6 i 16V XLi 114KM 84kW
Samochód ma 341 000 km. Jest bezkonkurencyjny i niezawodny. Trzeba być chorym na głowe żeby przy tym spalaniu montować do niej gaz. Nigdy mnie niezawiodła. Amortyzatory do tej pory oryginalne 78% sprawności. Panowie na stacji nigdy nie wierzą. Jest duża wygodna przestronna z wielkim bagażnikiem. Może i osiągami nie powala jeśli chodzi o przyśpieszenie ale odkąd ją mam czyli od 15tu lat w każdej chwili mogę wsiąść do niej i pojechać do Paryża i...
3,8
~Marcyś
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Samochód jest w miare zrywny, chociaz jego elastycznośc na 5 biegu przy małych predkościach obrotowych pozostawia sporo do życzenia (Silnik)
~Carina GTI
Hatchback 2.0 i 16V GTi 175KM 129kW
Silnik o pojemnosci 2.0 i mocy 176KM zapewnial swietne osiagi, przyspiesznie od 0-100km/h zajmowalo ok 7,5-8s, licznikowa predkosc maks. to 240km/h (Silnik)
Dziennik kosztów dla Toyota Carina V Hatchback
8,1
9,3
~agnes
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Moja Carina 2.0 l z roku 1997 po 103.000 jest niezawodna. Tylne firmowe amortyzatory wymionione po 67 tys - duza roznica w tlumieniu. Wymienilam na gazowe japonskie w bylym quick fit-cie i maja 75% tlumienia - jak nowki. Przod 55% - oryginalne. Troche za miekkie zawieszenie, szczegolnie uciazliwe przy wiekszych predkosciach ok. 150 km/h - brak pewnosci prowadzenia. Niedawno wymiana paska rozrzadu zgodnie z zaleceniem iz po 100.000 km. Wymiana...
Toyota Carina V Hatchback