Doskonałe rodzinne auto za niewielkie pieniądze. I w zakupie i w eksploatacji ( nie wiem jak po większym przebiegu). Troche mały kufer (przynajmniej sedan) jak na dziesiejsze czasy lecz jeśli bedzie to dalej jedyny uciążliwy mankament w dalszej eksploatacji - powiem ze auto jest "wyśmienite". Polecam zadbane! egzemplarze.
´87 2.0 D 282 tys km. Jak na swój wiek jednostka pracuje cicho i równiutko. Bez problemu zapala w kilkunasto stopniowe , bierze ok.100-200 gram oleju miedzy wymianami (10.000 km.). Spalnie to średnio 6l. ON na 100 km.
mimo precyzyjnej zmiany i niewielkiej sily potrzebnaj do zmian biegow w moim egzemplarzu bardzo wolno dzialaja synchronizatory oraz redukcja na 3-ke działa tylko przez 2-ke :( . Po 18-stu latach i 282-tysiacach kilometrów to i tak chyba dobrze a ocena 3 jest mysle troche krzywdzaca :)
Dobry balans miedzy komfortem a przyczepnością. Pewne prowadzenie przy predkościach nawet do 170 km/h. Więcej mojego diesel´a nie duszę :). Wydaje mi sie ze jest minimalnie podsterowny.
Chyba wszystko widać :). Nie zastanawiałem się wcześniej...
Nie odczuwam wiekszego dyskonfortu na długich trasach wiec chyba ok. Oparcie fotela mogłoby być lepiej wyprofilowane.(Mój egzemplarz nie posiada regulacji) :( .
Jeżdże 18-sto letnim autem od 4 mieś. zrobiłem 25 tys. km. Poza wymianami okresowymi (klocki , płyny i inne) jedna naprawa elektryczna (wym. gniazda bezpieczników - powód korozja :( ). Ekonomiczność tego pojazdu oceniam jako zdecydowanie ponadprzeciętną.
po 23 tys przejechanych - jedna powazniejsza usterka.( moze nawet drobiazg :) ).
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 D 73KM 54kW