: silnik w połaczeniu z automatem - rewelacja, trwałość, spalanie (jak na takie połączenie), dynamika. no i wielkie wnętrze oraz przepastny bagażnik (zbędne kombi...)
ogólnie to najlepszy samochód jaki można mieć w tej cenie. jeździłem wieloma ale ten był (rozbiłem :( ) najlepszy. uwierzcie naprawde nie warto dopłacać za klasę premium (bmw, merc itd.)
stara (konstrukcja) niezawodna japońska v6-tka. silnik nie do zajechania i do tego pięknie brzmiący
biby tylko cztery biegi, ale w zupełności wystarczą. skrzynia działa bardzo \"miekko\" i szybko, bez zbędego zastanawiania
napęd na przód może nie jest rewelacją, ale za to docenia się go w zimie. zawieszenie bardzo komfortowe i wytrzymałe.
jak to w dużym sedanie. jedynie mały kłopot przy parkowaniu tyłem.
wszystko na miejscu. dla osób z krótkimi rękami trochę przeszkadza zbyt daleko umiejscowione radio i brak osiowej regulacji kierownicy
klima automatyczna działa bardzo poprawnie
tutaj rewelacja. bije nawet e-klasse...
wyciszenie bardzo dobre. słychać jedynie silnik ale to akurat plus :)
spalanie w mieście umiarkowane (mi w warszawie paliłnawet mniej niż podaje producent). ceny przeglądów na poziomie mniejszych samochodów. napraw nie ma... mój miał przejechane ponad 180 tys i jedyne co było wymieniane to dysza spryskiwacza, korek spustu oleju i łacznik elastyczny w wydechu. poza tym tylko olej filtry i klocki... trwałe skrzynie pod warunkiem że się o nie dba.
dostajemy lexusa ES300 (technicznie to samo) w dużo niższej cenie. jakość może trochę niższa we wnętrzu ale i tak jest super.
na ponad 180 tys przebiegu naprawy nie wiem czy w sumie wyniosły 1 tys zł
brak poważnych napraw