Ocena kierowcy - Toyota Camry IX Sedan

Dr.Mdf, 1 miesiąc temu
Silnik 2.5 Hybrid Dynamic Force 218KM 160kW
Rok produkcji 2023
Okres użytkowania: 1 rok
Toyota Camry IX Sedan 2.5 Hybrid Dynamic Force 218KM 160kW 2018-2024 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Dobrze wybiera nierownosci
Jestem posiadaczem Camry w wersji executive, bez pakietu VIP. Auto poprawne, póki co bezawaryjne. Przesiadłem się z Forda Focusa 2.0tdci 184 km 2017r i do tego modelu będę porównywał Camry, choć jestem świadom ze to inne segmenty. Kamera cofania była lepsza w fokusie a mamy tutaj 6 lat różnicy. Nawigacja fabryczna to porażka, wygląd jak z przed 15 lat, używam tylko google maps na adroid auto. Android auto po kablu w aucie za prawie 200.000PLN......
2.5 Benzyna w Hybrydzie. W sumie jakoś 218KM. Tak wyje przy butowaniu gazu do podłogi, ale tylko przez moment, nikt tym autem nie będzie tak jeździł cały czas. Ogólnie 90% mojej jazdy są to trasy. Niektórzy mowili że hybryda nie nadaje się w trasy, NIEPRAWDA. Codziennie do pracy i z powrotem robię 160km autostradą. Rano jadę powoli 110km/h po tempomacie, z powrotem 150/160km/h i średnie spalanie z tankowania wychodzi 6.2-6.5 litra.Wedlug mnie wynik dobry jak na takie gabaryty. Brak turbo= brak "turbodziury" auto natychmiast reaguje na wciśnięcie pedału gazu.
Bezstopniowa, kwestia przyzwyczajenia.Dziala poorawnie
Czasami trochę mielą koła, wszystkie systemy jak adaptacyjny tempomat, utrzymanie w pasie ruchu działaj poprawnie.
Jeżdżą dużo autostradą, mam siła rzeczy dużo odprysków lakieru od kamieni.Wydaje mi się że w fordzie karoseria była lepsza.
Zarówno z przez przednią jak i tylna szybę beż zastrzeżeń.
Zależy Ci kto lubi, mi wszystko pasuje.
Brak zastrzeżeń
DUŻA, w końcu limuzyna
Powyżej 110-120km/h robi się głośno
Tankuję tak sami często jak focusa, soalanie mam jak w dieslu. A mam ciezka nogę, nie bawię się w Eco driving.
Drogo, ale tanio już było
Regularne przeglądy, miesiecznie średnio 3-3,5 tys km.narazie spokój
Jak wyżej