Auto prawie idealne a prawie dlatego że jedyną rzeczą do jakiej można się przyczepić to jest nawigacja . To jest bolączka największa tego nowego auta ( brak polskich znaków w w klawiaturze ) .
218 KM w zupełności wystarczający . Silnik jest bardzo dynamiczny w każdym zakresie nie ma czegoś takiego że brakuje mocy w danym momencie . Największą zaletą jest nowej generacji hybryda . To jest bajką w tym samochodzie tzn spalanie w trasie i w terenie zabudowanym Trasa 115-120 km / h
( tempomat ) 6 L/100 km , miasto przepisowa jazda 5 L /100 km . ten wynik bez problemu uzyskałem .
Biegi zmienia bardzo płynnie bez przeciągania zasługa skrzyni CVT . Podstawą jest to też że nie szarpie jest super
Pewnie prowadzi się w zakrętach układ kierowniczy reaguje bardzo dobrze . Tempomat aktywny bardzo dobry ( korki ) system HOLD super nie trzeba trzymać pedału hamulca po zatrzymaniu się tylko puszczam hamulec i auto stoi do momentu zainicjowania gazem .
Bardzo fajny wygląd
Tu można delikatnie się doczepić do działającej klimy wydaje mi się że trochę słabo działała ale też trzeba zwrócić uwagę na upały jakie były i są ( 32-34 * C ) może to jest przyczyna jej słabszej wydajności . Klima trój-strefowa można sobie ustawić oddzielnie tylny rząd siedzeń albo przód kierowca oddzielnie kierowca oddzielnie.
Bardzo wygodna szczególnie na tylnej kanapie fotele przednie po przejechaniu 250 km nie czuje się zmęczenia . Bardzo dużo przestrzeni szczególnie na tylnej kanapie miejsce na nogi
Bardzo cicha do 130-140 słychać szum opon . No i zestaw JBL bajka .
Na razie mogę tylko powiedzieć na temat spalania auto które ma prawie 5 m długości a spalanie jak w Yaris . Zobaczę jak będzie pierwszy przegląd to wtedy zrobię wpis .
Bardzo dobre wykończenie ( jakość użytej skóry i w fotelach i obszycie drzwi . Praktycznie nie ma twardych plastików.
To co pisałem wcześniej jak może poprawią oprogramowanie nawigacji to będzie wtedy ok . No i można się trochę przyczepić że w aucie tej klasy brak elektrycznej klapy bagażnika .
Raczej zbyt krótko użytkuję auto by coś napisać na ten temat
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 Hybrid Dynamic Force 218KM 160kW